Zon 21 Sep

Rit naar Rheine

Toen ik opstond wist ik het eigenlijk al. Ik zou beter thuis kunnen blijven televisie kijken. Maar dat zou een verspilling van een vrije dag zijn - en die annuleren komt nicht im frage - dus toch maar opstaan. Na een ontbijt de banden op druk gezet en daar begon het al. Ventiel schiet weg en was niet meer te vinden. Toen ik het bijna wilde opgeven en mijn binnenband gaan verwisselen zag ik hem toevallig liggen tussen de rommel op de grond.

Lees verder
Woe 17 Sep

Met jezelf in het Rheine komen…

Goh, hoe is dat nou mogelijk? Mijn vrije dagen zijn aan het opraken. Edoch, aanstaande vrijdag heb ik er weer eentje opgenomen met het idee om naar Rheine te fietsen. Vroeg weg, want het is 162 kilometer. Aangezien die 500 kilometer in twee dagen geen enkel probleem was, verwacht ik niet dat het een groot probleem wordt. Op de heenweg ga ik over Gronau en Ochtrup.

Alleen die hobbel bij Apeldoorn…

Ik heb er echt zin in. Er zijn daar veel foto-plekken, dus card leegmaken en batterijen opladen geblazen. 

En…Voorbereidingen, tsss…

En waarom geen herkansing naar Haltern am see? Nou, gewoon omdat het kan

Zat 13 Sep

Verslapen

Ik wilde eigenlijk naar Haltern am see, maar omdat ik me een beetje verslapen had, besloot ik naar Alkmaar te gaan. Daarbij vaststellend dat ik nog wispelturiger ben dan een vrouw. Mijn fietstochtjes worden dan ook op een beetje vreemde manier geplanned. Ik wil vrij door de natuur fietsen, maar ook fraaie foto’s maken. Dit is een beetje lastig, want diezelfde mooie natuur is extreem lastig mooi te fotograferen.

Dan moet je bijvoorbeeld erg vroeg op…

Maar Alkmaar is goed te doen als je om 11 uur pas vertrekt. Het is een leuk stadje, maar het fotograferen zat me niet in mijn vingers gisteren. Vanaf Alkmaar naar Beverwijk en via Haarlem (schampschot) naar Amsterdam. 200Km, wel aardig, maar had wel verder gewild.
Omdat ik geen ontbijt had gescoord, heb ik bij Albert Heijn op de Haarlemmerstraat in Amsterdam wat brood gekocht. Nooit meer, wat een droge gore klerezooi. Dan liever de budgetzooi van Liddl.

2014-09/_ado0043.jpg

2014-09/_ado0024.jpg

Ma 08 Sep

Ritje Zeeland en België

Ik had me voorgenomen om nooit meer een super-fietstocht te doen. Het moest leuk blijven, ritjes boven de 300 km is toch echt afzien. Maar het begon al weer te kriebelen op plekken waar je niet kan krabben. Vrijdag 5 september is het zover na veel plannen en puzzelen. Om vijf uur in de ochtend gaat het alarm en mezelf tot drie weken na het einde der tijden vervloekend sta ik op. Wat was er ook al weer zo leuk aan die afstanden?.. In ieder geval niet deze tijden. Na een stevig ontbijtje en de nodige koffie, lig ik om half zeven op de fiets en ga ik van start.

2014-09/14981262449_c6260a2c73_o.jpg

De reis ging voorspoedig tot aan de Heinenoordtunnel. De liften bleken in onderhoud te zijn. Wanneer je invalide bent kun je de hellingroute nemen (een baan naast de autobaan). Ik had het op mijn geestelijke invaliditeit moeten gooien, maar ik besloot de roltrap te nemen.  Met een ligfiets vol beladen is dat géén goed idee, verzeker ik u. Ik had al een vermoeden en het dat was maar goed ook. Helaas bleek ook de opgaande lift buiten bedrijf te zijn, en een ezel in het algemeen… De roltrap op ging bijna mis, maar uiteindelijk kwam ik toch weer boven met goed getrainde bovenarmen. Ik moet mijn gereedschap toch maar weer eens uitdunnen…  In de buurt van Oude Tonge hoorde ik een vreemd maar herkenbaar geluid. Het tikken van een gebroken spaak. Hij zat aan de cassettekant, dus ik kon hem niet makkelijk vervangen. Ook was mijn achterspatbord losgetrild door de kasseien die ik ben tegengekomen.

Afbreken of doorgaan?

Lees verder