Woe 28 Jan

De soap Brussel...

Inmiddels is het duidelijk dat het de vorige keer niet de recruiter was die zo traag was. Ik heb contact met mijn huidige recruiter en die zit er behoorlijk bovenop. 

Het begint wel een soap te worden, misschien dat er nog eens een (dun) boek over schrijf. Maar ach, ik vermaak me er prima mee.

Zojuist een zeer openhartig gesprek gehad met de huidige directeur van mijn huidige bedrijf en hij bevestigde mijn indrukken onmiddelijk. In ieder geval ben ik behoorlijk voorgelogen op mijn sollicitatiegesprek. Nou heb ik alles meegemaakt.

Maarreuh... Schrijf dit fossiel nog maar niet af...

Edit:

Helaas door de gebeurtenissen met de vorige recruiter ben ik te laat. De vacature is voorzien...

Zon 25 Jan

Supermarkt

Ik gooi mijn boodschappen op de band bij de Liddl. Te weten een salade en vier halve litertjes bier. Achter me staat een oudere dame met een halfje wit te wachten. Wanneer ik wil betalen valt er een kaartje van de verslavingszorg uit mijn portemonne. De vrouw geeft het weer aan mij met terwijl ze meewarig met haar hoofd schudt...

Zon 25 Jan

En verder...

De afgelopen week is mijn werk in de verslavingszorg gestabiliseerd. Het blijft even afwachten wat er allemaal gaat gebeuren. Van België heb ik verder niets meer gehoord. Ik ben niet hoopvol, maar er zijn inmiddels wel wat mogelijkheden in mijn zichtveld gekomen. Spannende tijden.

Inmiddels heb ik het idee opgevat om verder te gaan schrijven aan "De alliantie van Terra en Theia". Hiervoor heb ik een leuk android tablet/laptop op de kop getikt.

Het inrichten gaat even duren. Ik weet niet of dit een goed exemplaar is - het ding heeft een paar keer vreemd gereageerd-  maar ik heb zojuist een grote systeemupdate gehad, dus we wachten het heel even af.

Woe 21 Jan

Waarom Brussel?

Simpel... of toch niet?..

Bij mijn vorige werkgever was er een collega die het vertrouwen van zijn manager ernstig misbruikte. Dit was vooral ten nadele voor mij. Deze medewerker voelde zich bedreigd door mij en dat was iets te veel voor zijn colossale ego om te verwerken. Hoe moeilijk kan iemand het zichzelf maken.

Tijd om te verkassen...

Ik vond na het Brussel debacle een baan in de gezondheidszorg. Te weten een centrum voor verslavingszorg. Ik zou in-house de eigen geschreven software bijwerken. Het bleek dat het bedrijf die de originele software had geschreven van niets wist. Er ontstond dus na mijn verschijnen een gebrouilleerde sfeer tussen de twee bedrijven, met mij als breekijzer.

Fijn...

Nu werd het vorige week duidelijk dat ze overwegen een standaard pakket te gaan gebruiken. Prima, maar in dat geval is mijn werk hier wel eindig. Ondanks dat me verzekerd wordt dat dit niet zo is. In ieder geval kan het geen kwaad me een beetje op de markt te oriënteren.

Ma 19 Jan

Ik neem me steeds ernstig voor ...

...dit weblog beter bij te houden...

...maar terwijl je daarover denkt gaat het leven verder. In ieder geval is het Brussel traject van de baan. Na wat heen en weer gepraat met de headhunter, zou er een afspraak die week gemaakt worden met de klant. Ergo ik moest klaarstaan om naar Brussel te vertrekken om het laatste gesprek met de klant te hebben.

Wellicht weet je dat headhunters en recruiters de naam van hun opdrachtgevers geheim houden, om te voorkomen dat je achter hun rug een deal sluit en zij hun geld mislopen. En geloof me, in Mijdrecht zit er zo’n achterbaks bedrijf die dat werkelijk flikt.

Maar in mijn geval zou me het adres en de datum gemaild worden. Alleen was dat het laatste wat ik van de headhunter hoorde. Op mail werd niet meer gereageerd en de telefoon niet opgenomen…

Een aantal mensen denkt dat dit dus een of andere scam is, maar persoonlijk geloof ik daar niet in. Er is geen geld mee gemoeid geweest, niet van mijn kant, maar ook niet vanuit de opdrachtgever. Geloof me, ik weet hoe dit werkt. Ik vrees dat er een calamiteit in een of andere vorm heeft plaatsgehad.

Maar goed, de machinerie om een andere baan te gaan vinden heeft momentum gekregen en zo gebeurde het dat ik een bijzonder leuke job vond in de verslavingszorg.

Maar vanaf dag één werd het me duidelijk dat ik iets gemist heb in het sollicitatietraject…

Urghhh.

Laatste Nieuws:
Zojuist contact gelegd met een recruiter over vermoedelijk dezelfde baan in Brussel.

Allerlaatste nieuws:
Het is die baan, yes!