Do 26 Feb

Vreemde wereld...

Ik kreeg vandaag bezoek van de originele oprichter van het bedrijf. Het was weliswaar vlak voor de lunch, maar zo'n man laat je toch niet wachten...

Hij wilde weten waarom ik wegging. Sterker nog, hij was daarvoor speciaal naar de metropool Voorthuizen gekomen. Ik heb hem mijn standpunt verteld - wat erg zakelijk is en niet echt nodig dit hier verder uit te leggen - en hij was heel blij met mijn reactie.

Zonder op detail in te gaan, het zou kunnen zijn dat ik hier niet zo één twee drie helemaal weg ben...

Als je een soap maakt, maak dan ook een goeie ((-;

Zon 22 Feb

Kennelijk...

...heeft mijn boek over existentiële vragen, iedereen schrik aangejaagd. Ik heb maar één proeflezer voor mijn nieuwe roman gevonden.

Eigen schuld dikke bult.

Mocht je het interesseren, heb ik hier een PDFje. Let wel; het is niet af. Op het werkvlak gebeuren er op dit moment heel veel dingen. Op zich een bijzondere tijd, waarin je heel snel nieuwe ervaringen opdoet en je je mening goed moet overwegen. Wat ik heel erg zal missen, is dat ik in de verslavingszorg heel andere gesprekken heb tijdens de lunch. Een groot verschil is, dat wanneer ik alleen ga lunchen er snel mensen aanschuiven die ik niet ken en daar een gesprek mee begin. Gesprekken gaan hier gelukkig niet over MerkA versus MerkB, maar over wat belangrijkere dingen. Ik zal dat echt missen. Zo heb ik met een psycholoog een verbazende connectie gekregen over psychologie, esoterie en filosofie en oh ja... ook wel over telefoons en smartwatches. Voor mij een totaal nieuwe wereld.

Edoch, ik moet volgende week gaan vertellen dat ik op ga stappen.

Ma 09 Feb

Na lange...

...tijd, gaan we weer eens op de ligger liggen. Aanstaande vrijdag is het zo ver. Dan neemt de jaarlijkse dip in onze Zomer weer wat af en neigen de temperaturen naar 10 graden (Celcius niet Kelvin). Waar naar toe? Breda natuurlijk. Even handtekening zetten en dan richting Rotterdam.

Of zo...

Een beetje spijt me die handtekening wel. Ik laat mijn huidige baas zitten, maar hij heeft niet een substantiele informatie gegeven dat ik over 6 maanden nog werk heb. Alleen maar de geïrriteerde opmerking dat ik daar al de 6e keer naar vroeg (was de 3e keer, maar goed). Bovendien zit ik hier tussen twee vuren en het is een kwestie van tijd voordat ik de gebeten hond ben.

C'est la vie.

Woe 04 Feb

Oh... Die telefoon?

Simpel, ze boden mij een contract aan. Binnen een uur na het gesprek, belde de recruiter me al op. De man was helemaal zenuwachtig, kennelijk zijn eerste buit wat hij binnenhaalde.

Het contract ligt nu voor me. Virtueel gezien dan... Het ziet er goed uit, ik denk wel dat ik ga tekenen. Zal mijn huidige baas leuk vinden. Maar ja, hij gaf mij op mijn kop voor wat iemand anders had nagelaten om te doen.

Ik denk er nog héél even over na, maar ik geloof dat ik het antwoord wel weet...

Di 03 Feb

Te lui...

...om lenzen te verwisselen

Foto's uit Breda

Di 03 Feb

Drama

Voor degene die het niet meegekregen hebben, gisteren viel er een wissel uit op Utrecht Centraal. Okee, okee, misschien waren het er meer. "Wisselstoring" heet dat, het zal wel. De technische verklaring die ik erover gelezen heb, raakt kant nog wal. Je krijgt een beetje het gevoel dat het op twee nas-stations van QNap draait. 

Of Synology...

Hoe dan ook, het werkt voor geen meter. Foutieve informatie door medewerkers. Ditto info op die mooie electronische borden, met spooktreinen die van de borden verdwenen vlak voordat ze zouden stoppen voor het perron. En dan heb ik het nog niet over het feit dat ik met de lijnbus van Bilthoven naar Utrecht centraal moest, wat een uur duurde (normaal 9 minuten). De website zei eerder dat de storingen opgelost waren. Uiteindelijk duurde het ruim vier uur voordat ik in Breda aankwam. Mede omdat er bij Breda ook een wisselstoring was, welke ik pas hoorde op het station 's Hertogenbosch. Ik snap als geen ander dat complexe systemen kunnen falen. Maar ik snap ook als geen ander dat NS zich inlaat met amateuristische truukjes. Als ik mijn werk zo slecht zou doen, kon ik meteen opstappen...

Maar goed, ik kwam dus bijna op tijd voor mijn sollicitatiegesprek, wat naar mijn gevoel goed verliep. En ik zat nog niet in de trein of ik kreeg telefoon...