Ma 23 Mrt

Onverwachte week vakantie

Ik had nog twee extra dagen gedraaid voor mijn huidige werkgever, die heb ik weer opgeëist. Dat houdt in dat ik aanstaande woensdag voor het laatst werk. Het geeft me wel een dubbel gevoel, maar het mag kennelijk niet zo zijn. 

Het weer lijkt heel aardig te worden, dus je raadt vast wel wat ik ga doen.

Gisteren even naar Amsterdam geweest overigens. (klik op de foto's om te zien)

2015-03/16709999338_e8b9264d60_o.jpg

2015-03/16710187100_6169ddc6b2_o.jpg

2015-03/16896602151_6cdb4987fb_o.jpg

Zat 14 Mrt

Hoogtes

Nederland is wereldberoemd om zijn mooie uitzichtpunten waar je ver weg kunt kijken.

Of misschien ook niet...

Zover ik weet zijn er maar een paar uitzichtpunten hier. De Euromast, het drielandenpunt, Floor 22 en sinds kort een nieuwe, te weten "De Strijkbout" in Den Haag. Sinds twee jaar heb ik nog maar heel weinig last van hoogtevrees, en dat vier ik door overal van uitzichten te genieten waar ik maar kan.

Vrijdag de 13e - wat kan er nou in vredesnaam mis gaan - ben ik naar die laatste gefietst. Normaal vreet ik mezelf van te voren op, maar ook dat blijkt weggeëbt gaandeweg. De lift in "De strijkbout" is zo'n glazen geval aan de buitenkant die je in veertig seconden omhoog brengt.

Wauw, de volgende keer moet ik het filmen, dichterbij een raketlancering kom ik niet. Huizen worden onwaarschijnlijk snel kleiner en kleiner en kleiner... Flats van tien hoog worden gedegradeert tot een treinmodel van een hobbyist.

Bovenin zit een petit cafe, lekker eten en schappelijke prijzen, aanradertje. Je moet wel Engels kunnen spreken. Dit ga ik vaker doen, vooral een zonsondergang zou ik willen zien.

Alleen... Het ding lijkt van geen kanten op een strijkbout... Volgende keer "De Tieten" maar eens proberen.


2015-03/_3130006.jpg

2015-03/_3130007.jpg

Zat 14 Mrt

Pavlov

Vanochtend had ik een demonstratie hoe de pavlov reactie in het werkelijke leven werkt. Normaal slaap ik met twee katten bovenop mij en ééntje tegen me aan. Wanneer ik 's ochtends wakker word, geef ik ze wat lekkers. Het gevolg hiervan was dat zodra de wekker gaat ze gedrieën met geweld van het bed af spurten naar hun etensbak die speciaal hiervoor klaarstaat. Het eerste wat ik dan doe is ze dan eten geven en dan pas naar de wc (hoewel ik meestal echt heel erg nodig moet)

Vanochtend was ik eerder op en had ze ook eerder wat gegeven. Ik was wat aan het lezen, gezellig met de katten die hun bek nog aan het aflikken waren, toen de wekker ging. Wederom spoten ze weer naar de etensbak, waar ze zich een beetje afvroegen wat ze nou aan het doen waren,

Do 12 Mrt

Strijken

Ik heb morgen een dagje vrij genomen. (gezien mijn bezoekersaantallen zal het voor de lezer vorige week zijn) Mijn griep/verkoudheid is over en ik loop alleen nog maar wat te sniffen en te snotteren. Op dit moment is er onverwacht weinig te doen op mijn werk. Maar goed dat ik verkouden ben geweest anders zou ik mijn neus zo leeg hebben... Ik houd me onledig met het verdiepen in C# en...

...het schrijven van dit blogje. En niet te vergeten de fietsroute van morgen bepalen. Ik denk dat ik via Amsterdam ga. Ik moet remblokken hebben voor mijn mountainbike en Decathlon is goedkoop, vermits ze het hebben.

Bovendien heb ik mijn camera te weinig vast de laatste tijd en ik wordt het selfie maken een beetje zat. Dus om een kort verhaal lang te maken, ik heb er zin in. Ik ga mijn hoogtevrees testen met de glazen lift in "De Haagse Toren", door de inboorlingen "Het strijkijzer" genoemd. Je dacht toch niet echt dat ik mijn overhemden ging strijken? Ik ben een vent hoor...

Ik wilde alleen dat het een paar graadjes warmer was.

Zon 08 Mrt

To bike...

...or not to bike, that's the question

Of zoiets luidde de tekst. Ik verheugde me op een fietstochtje dit weekend, maar ben te ziek om weg te gaan. Tenminste, het lijkt me niet verstandig. Dus maak je thuis maar wat foto's. Kreeg gisteren wel te horen op mijn werk dat de race nog niet gelopen is. Probleem is wel, dat ik een man van mijn woord ben en een andere werkgever iets toegezegd heb. Ach ja, we zullen het beleven.

2015-03/_3080001.jpg

2015-03/_3080009.jpg

2015-03/_3080013.jpg

Woe 04 Mrt

Fietsen!!

Aanstaande zaterdag is deze horrorwinter echt voorbij. Aan het eind van de middag wordt er ongeveer 15 graden verwacht. Je raadt vast wel wat ik ga doen. fietsen. En dit keer ga ik denk ik richting de kust. Maar zoals jullie vast wel weten, wil ik nog wel eens van gedachten veranderen.

Er zijn wel wat probleempjes. Mijn achterspatbord van mijn fiets moet weer eens gerepareerd worden. Ik denk dat ik er een zacht rubberen mountainbike spatbord op ga zetten. Niet mooi, maar die blijven wel heel. Tweede probleempje is dat ik me een beetje ziek voel. Ik hoop echt dat dat niet door gaat zetten.

Mijn huidige werkgever heeft niet gereageerd op mijn optie. Misschien komt dat nog, maar ik begin te vermoeden dat ik 1 april toch in de bus zal zitten richting Breda.