Vrij 29 Mei

Solliciteren per fiets

Dinsdag 26 mei had ik een intakegesprek bij een detacheerder in Meppel. Meppel ligt niet net naast de deur hier in Hoog Soest en aangezien ik geen auto heb zou je verwachten dat ik per trein zou gaan.

Nou mooi niet...

Het zou mooi weer zijn en die afstand van honderd kilometer is natuurlijk makkelijk te fietsen. Ik hield anderhalf uur uitloop reserve. Je mocht eens een lekke band krijgen - nou ik erover denk; dat is al lang geleden - of de pont vaart niet, brug open en wat je meer kunt verzinnen.

De reis begon voorspoedig, geheel onvoorspeld kreeg ik een plensbui op mijn kadaver bij Bunsburg. Gelukkig zou dat meteen ook de laatste zijn. Maar voordat ik bij Nijkerk aankwam moest ik al miriaden vrachtwagens, wegopbrekingen en asociale parkeerders omzeilen. Het schoot niet echt op zo. Gelukkig bleef ik door de flinke rugwind op schema. Het item van opgebroken weg of andere hindernissen was de rode draad op deze rit.

Helaas kreeg ik die wind vanaf Harderwijk redelijk vol tegen, tempo viel terug tot 24 km/u.

Maar goed ik kwam vooruit totdat bij IJsselmuiden een harde knal de voortgang kompleet uit de rit haalde. Eén van de 'missing links' vroeger ook bekend als sluitschakels paste niet bij montage van deze ketting, dus had ik die geponst. Ik heb al eens op mijn kop gehad van Gerrit Tempelman omdat een geponste ketting van een klant was opengebroken. Nu had ik dat probleem dus. Hmm, vaak gedaan, waarom??

Lekker...

Goed dat ik een kettingpons bij me heb en was de ketting binnen vijf minuten weer rijklaar. Alleen een klein probleempje.

Mijn handen waren gitzwart...

Dus ik dacht erover om af te bellen. Maar voordat ik dat deed reed ik verder met doekjes over mijn handvaten. Ik kwam een metaalwerkplaats tegen en de vriendelijke medewerkers wezen me de kraan. Er waren garagezeep en borstels aanwezig. Mijn handen waren in no time weer helemaal schoon.

Toch zorgde de tegenslagen ervoor dat ik 10 minuten te laat was in Meppel...

Woe 27 Mei

Uit met het gelanterfanter

Zoals ik al schreef ben ik de vorige week gebeld door een uitzendbureau. Ze hadden een klant die… enz… enz… Meteen een afspraak geregeld en ik was snel op gesprek. Mijn voorganger was een echte it-er die nogal eigenwijs was en niets wilde aannemen van een ander. Wie kent ze niet? In ieder geval ben ik daar in de smaak gevallen en begin ik maandag 1 juni. Nog vier daagjes waarin ik nog een fietstochtje kan plannen.

En dat ga ik zeker doen.

Bedrijf is in Almere, 3 minuten lopen vanaf het centraal station. 30km fietsen, dus dat zal ik meestentijd wel gaan doen, denk ik.

Do 21 Mei

Time flies when having fun

Ik heb niet heel veel geluk in mijn leven, behalve met het werk vinden. Ik ben in 30 jaar drie maanden werkeloos geweest (en voor twee maanden was dat doelgericht, ik had vijf jaar geen vakantie gehad)

Goede kans dat ik een nieuwe baan gevonden heb. Klik met het bedrijf is super. Ik moet nog wel even door de mangel gehaald worden, maar daar ben ik niet zo heel erg bang voor, maar je weet maar nooit. Vlakbij en een salaris waar ik van mijn stoel af donderde. Was bijna misgegaan door een falend systeem, maar ik was  een wakkere dame niet ontgaan.

Ik geniet van mijn laatste dagen als een vrij man.

2015-05/_5200008.jpg

2015-05/_5200028.jpg

2015-05/_5200026.jpg

Vrij 15 Mei

Dat doet toch iedereen?

Ik wilde eens een keer afwijken van mijn normale route naar huis. Ik was in Almere geweest en normaal rijd ik dan via de wakkerendijk naar Baarn en dan hoppa naar huis. Er is een héél lange weg midden door de polder daar. Het nadeel is dat je dan even een slootje moet oversteken met een zwengel-je-lens pontje. Dat is alleen leuk voor één keer.

Het was donker en aan het begin van de weg zag ik twee achterlichten van een auto. De auto moest net voor het pontje staan zover ik kon zien. Tja, dat ding kan daar niet op. Na 7 minuten fietsen - Ja, die weg is zo lang - was ik bij het pontje. De auto bleek aan de overkant te staan.

Hmm, verdachte situatie. Die auto was 5 km gereden zonder daar weg te kunnen.

Ik ben de auto helemaal aan de linkerkant van de weg gepasseerd, voor het geval dat de deur ineens open zou zwaaien. De motor draaide stationair, maar er was niemand te zien in het vage licht van het dashboard. Zal wel een boer aan het werk zijn.

De weg helemaal uitgereden, ben ik gestopt om even iets te doen wat kippen niet kunnen. Héél in de verte zag ik de stadslichten van die auto nog. De verrekijker bevestigde dat hij gewoon nog op zijn plek stond. Beelden van een slang vanaf de uitlaat naar de cabine spookten door mijn hoofd. Er zal toch niemand zelfmoord aan het plegen zijn? Ik dus dat hele pokkeëind weer terug. Duurde zeker een minuut of vijf, die weg lijkt echt nooit op te houden. Sakkerloot, straks moet ik ook nog reanimeren. Daar heb ik niet echt zin in. Op mijn gps zocht ik de naam van de weg op, om de hulpdiensten op weg te kunnen helpen. Er zat een man in de auto. Op mijn vraag of alles goed was reageerde hij wat verstoord. Ja, hij was gewoon naar het voetbal aan het luisteren...

Ja, normaal toch? In de middel of fucking nowere naar de radio luisteren met lopende motor.

Ik heb hem een prettige avond gewenst...

Di 12 Mei

Pleasant surprise

Nog steeds op zoek naar werk, begint het solliciteren op werken te lijken. Ik kan wel zeggen dat ik nu beroepssollicitant ben. Het is een uitgewaterde groep van handelingen. Je krijgt een telefoontje, je gaat internetten en leest over het bedrijf en hun vacature. Vervolgens zoek je op de mensen die je te spreken gaat krijgen.

Niet zeuren, doen ze ook bij mij.

Donderdagavond zat lag ik op mijn fiets ergens tussen Arnhem en Emmerich, volgens mij al over de grens met Duitsland. Wordt ik, om 6 uur of zo, gebeld. Er is een goed passende vacature voor mij. Ze hebben haast, of ik er de volgende dag om elf uur zou kunnen zijn. Natuurlijk zeg ik ja, maar vergat even dat ik ook nog naar huis moest fietsen. Ongeveer 100 km. Dus maar even de kortste weg, na even gegeten te hebben, de sokken er flink in gezet.  Om elf uur was ik thuis, maar bekaf en aangezien ik de volgende morgen niet kon uitslapen, heb ik besloten om me in de trein maar in te lezen in het bedrijf.

De volgende ochtend was er op station Soest een andere passagier die op de trein zat te wachten. Ze keek me eerst een beetje achterdochtig aan, maar na een “Goedemorgen” glimlachte ze en wenste me hetzelfde.

Ik liep eerst langs haar heen – om in te checken – en toen ik ook op de bank ging zitten, begon ze een praatje. Het was een bijzonder mooie jongedame en het verbaasde me een beetje dat ze me aansprak. Ze herkende mijn Slingshot als fototas – zal niet iedereen doen – en al gauw ging het gesprek over fotografie. Het was een heel erg leuk en energiegevend gesprek en voordat ik het wist raakte de trein de buffers in Utrecht. Helaas moest ik me haasten met overstappen. Ze had me haar kaartje gegeven en ik zou vrijdagavond meteen haar foto’s bekijken waar ze zo bescheiden over deed.

Toen ik de deur van het bedrijf binnenliep, sloeg de bliksem in, inde vorm van het besef dat ik bijna niets wist over het bedrijf en de vacature. Gelukkig lieten ze me even wachten en lagen er heel veel folders…

’s Avonds heb ik haar website bekeken. Het is niet nodig om daar zo bescheiden over te doen. Echt heel mooie foto’s. Ik ben een klein beetje verlegen, ik weet het alleen goed te verbergen. Toch maar een mailtje gestuurd, dat die foto’s echt heel erg mooi zijn.

Kreeg ik gisteren - als ietsje te vroeg verjaardagscadeautje - een heel leuk antwoord…

Zat 02 Mei

Fiets

Als je zoveel fiets als ik, moet je steeds verder weg om nieuwe plekken te ontdekken. En dat wordt steeds moeilijker. Ik weiger het eerste stuk met de trein te doen, maar zal binnenkort wel moeten.

Eén van de tochtjes die regelmatig terugkomt is de rit naar Rotterdam. Het blijft een leuke stad en het goed in een half dagje te doen. Ongeveer 190 km is leuk tijdverdrijf. Gisteren maar eens geprobeerd om het zonder GPS aanwijzingen te toen. En raad eens wat? Ik heb het gevonden. Het was niet de kortste weg, maar wie maalt daar nu op. Via Vianen, net zo lang de lekdijk volgen tot je in Ridderkerk komt, waar één van de hoogste bouwwerken staan van Nederland (Twee electriciteitsmasten 164 M) Ik ben er maar niet ingeklommen.

2015-05/_5010006.jpg

2015-05/_5010018.jpg

2015-05/_5010037.jpg

2015-05/_5010047.jpg

De rest staat op Flickr