Zon 28 Jun

Wupperweekend

Vrijdag was het dan zover. Na een zeer wisselende weersvoorspelling voor vrijdag en zaterdag (zowel het weer hier als in Wupperdinges) ging ik om acht uur in de ochtend op pad. Wederom wat laat, maar dat is ook niets nieuws onder de zon. Ik heb nieuwe kaartsoftware, in plaats van Openfietsmap gebruik ik nu Garmin Topo Pro. Het voordeel van het laatste is dat je activiteiten kunt ontplooien en hij de gekozen route aan de hand daarvan aanpast. Ik had tourfietsen gekozen en dan kiest hij vrijliggende fietspaden. De weg naar Emmerich waren dat veel paden die erg mooi zijn en ik nog niet eerder gezien heb.

Voor mijn gevoel was ik in No-Time in Emmerich (tenminste in de buurt, het plaatsje heb ik niet gezien). In Duitsland moest ik van de Openfietsmap gebruik maken. Ik heb daar geen Topo kaart van. Gelukkig had ik alle tussenliggende plaatsen genoteerd en de rit liep van 's Heerenberg naar Hamminkeln, Wesel, Oberhausen naar Mülheim.

Mülheim is een mooie plaats, het doet denken aan Monschau. Wat me opviel was dat er in Duitsland nogal wat Frederichstraßen zijn. Ik dacht dat ik zou gaan gillen als ik er nog één zou zien. Wist ik veel dat de abundantie van Frederichstraßen niet mijn probleem zou worden...

Lees verder
Do 25 Jun

Wuppertal redux

Yesss, hotel geboekt. Nog steeds lastiger vanwege geen creditcard. Morgen naar Wuppertal, daar overnachten en via nog uit te zoeken omweg terug. 185 Km, een rustig gemakkelijk ritje dus.

Een klein probleempje, ik heb niets  (kleding, batterijen en kaarten) voorbereid, dus ik ga het vanavond druk krijgen.

Ma 22 Jun

Race der dwazen.

Het mag je opgevallen zijn dat ik op een ligfiets rijd. Ligfietsers worden door de mentaal stabiele Nederlanders ook wel een idioten genoemd. Nou blijkt het dat deze idioten ook nog racen op een echte racebaan.

Dit weekend was het jaarlijkse CycleVision op de racebaan in Venray. Mijn plan was het om erheen te rijden, even wat bekende gezichten te bezoeken en dan door te fietsen naar Dusseldorf, aangezien ik de vorige keer daar wat weinig tijd had.

Duh, wat dacht ik nou...

Zaterdag vroeg op pad (en ik haat te vroeg opstaan) en snel op weg naar Ysselsteyn. Er valt weinig over te zeggen; alles liep op rolletjes.

Saai, he?

Wederom had ik problemen met de openfietsmap. Ik kon niet verder dan pakkumbeet 30Km routeren. Gelukkig kende ik deels de weg en via Google zocht ik tussenliggende ankerplaatsen op. Al doende besloot ik om zo snel mogelijk de Garmin tegenhanger aan te schaffen.

Het was een beetje stil op het terrein. Dit jaar was het voor het eerst samen met een evenement voor "normale" fietsen gecombineerd. Leek mij een goede zaak, zo worden ligfietsen ook een beetje bekend buiten de inteeltwereld die het nu is. Helaas was het niet druk.

Toch was het er zo gezellig dat ik er langer ben gebleven dan de oorspronkelijke bedoeling was. Dus Dusseldorf was van de baan. Ik zou pas de volgende ochtend om tien uur weer thuis zijn.

Onderweg kwam ik in contact met een vrouw op een scooter, die volkomen de weg kwijt was.

Ze gebruikte Osmand... (openstreetmap op Android)

Met behulp van Google vonden we haar route en was ze weer onderweg. Maar niet voordat ik haar een aantal keren tegenkwam...

Foto's aanklikbaar.

2015-06/_6200012_19010798012_o.jpg

2015-06/_6200035_18830011389_o.jpg

2015-06/_6200042_18829991299_o.jpg

2015-06/_6200050_18828453670_o.jpg

2015-06/_6200054_19010640902_o.jpg

Vrij 19 Jun

Cyclevision

Aanstaande weekend is het Cyclevision event in Venray. Het weer in Wuppertal is dan grauw en grijs. Eigenlijk wilde ik naar Brussel fietsen, daar is het namelijk wel erg mooi weer. Niet dat CV veel interessant nieuws heeft, maar het is wel weer erg leuk om mensen te ontmoeten.

Dus...

We gaan naar de racebaan in Venray en daarna gaan we kijken wat we gaan doen. Het zou kunnen dat ik Dusseldorf weer met een bezoekje vereer, de vorige keer had ik wat weinig tijd. Het zou leuk zijn om daar 's avonds rond te lopen, maar dan ben ik wel weer heel erg laat thuis.

Och...

Woe 17 Jun

Het kriebelt weer en het weer

Wuppertal ligt nog precies daar waar het was. Ik wilde een dagje opnemen, maar het weer werkt niet echt mee. Niet zozeer het weer maar de voorspelling ervan. Het varieert in Duitsland van regen naar zonnig, afhankelijk van de laatste run die de meteorologen gedaan hebben. Zaterdag ziet het er goed uit, maar niet in het Roergebied.

Ergo...

Nu is de keuze naar Cyclevision of Brussel (Daar is het zaterdag namelijk wel mooi (tenminste de voorspelling)).

Wordt vervolgd..

Zon 14 Jun

Ken je die mop

over die vent die naar Wüppertal fietste?

Hij ging niet...

Gisterochtend werd ik met een zere keel wakker en een akelig gevoel. Ik had ook koorts/verhoging. Ergo, risicovol om dan toch te gaan fietsen. Nu zit ik met een dillemma. Ga ik komend weekend naar Wupperdinges of naar Cyclevision?

Vooralsnog heb ik leuk nieuw speelgoed. Een nieuwe telefoon. Het kan me bijzonder weinig boeien, een foon is een foon. En mensen die zich beter vinden omdat ze denken een beter merk te hebben, zijn dus de meest sneue kneusjes van deze planeet. Maar toch, de techniek heeft in drie jaar niet stil gestaan. Wauw. Voorlopig ben ik hier blij mee. (Ik hoop weer drie jaar). En nu wil je zeker weten welk merk?

Ik heb de tracks van vorige week bekeken, naar het lijkt ben ik minder omgereden dan ik dacht. Edoch een responsieve GPS maakt het wel makkelijker.

Woe 10 Jun

Wuppertal

Ja hoor, het kriebelt weer. Dit keer staat Wuppertal in het vizier. Dit heeft het voordeel dat ik door Oberhausen kom en een bezoekje aan Centro is altijd leuk, ook als eindpunt van de reis.

Ik heb een nieuwe route gevonden door Lunteren zelf. Deze vermijdt de Goudsberg. Niet dat ik het heuveltje zo vervelend vind, maar ik heb het nu wel gezien daar. Bovendien ben ik daar een keer bedreigd, je blijft je dat herinneren. 

Enkele reis is 187 km, behoorlijk stevig. Maar als het goed gaat niet zwaarder dan Dusseldorf - ben op mijn werk, geen umlaut op mijn toetsenbord - en wederom een flinke bries in de rug. 

We houden het weer weer in de gaten... 

Zon 07 Jun

Tweede plaats

Een lang fietstocht verhaal. Het is toegestaan om zonder te lezen in de comments te plaatsen (of via twitter te antwoorden)

Een tweede plaats mijn top langste ritten. En verbazend genoeg heb ik de gehele afstand gereden zonder over de top te moeten. Pas de laatste 20 km zakte het tempo een beetje in. De hele week keek ik er al naar uit, vooral omdat eerdere pogingen gestrand zijn. De laatste zelfs in Duisburg, wat op 29 km ligt van Düsseldorf. Een extra stimulans was de Reinturm, daar ben ik al eens eerder geweest, maar vanwege hoogtevrees binnen tien minuten weer naar beneden.

De rit begon goed, briesje 3Bft in mijn rug en tempo lag op ongeveer 30 km/u. Alleen kreeg mijn nieuwe GPS het niet voor elkaar naar Nijmegen te routeren, OpenFietsMap is zwaar gewoorden de laatste twee jaar. Het was de reden waarom ik een nieuwe GPS heb gekocht van de week

En de gigantische aanbieding bij MediaMarkt natuurlijk..

Nu was dat in Nederland niet zo'n groot probleem, ik ken de weg...

Lees verder
Do 04 Jun

t'Is weer tied

Voor een echte fietstocht. Aanstaande zaterdag is het mooi weer om een eindje te gaan fietsen. Ik was van plan om naar Antwerpen te gaan, maar dan kom ik vlak langs mijn vorige werkgever. Om de kans om opgepakt te worden te verkleinen heb ik de koers iets omgelegd.

Wij gaan daar Düsseldorf...

Er staat daar een toren van pakkumbeet 245 meter hoog, met een restaurant op 175 meter, met ruiten waar je recht naar beneden kunt kijken. Interessant... Het is 20Km verder dan Antwerpen, dus nog steeds goed doenbaar. De reis loopt langs Ede, Wageningen, Nijmegen en Goch. Geen pontjes, dus wat kan er misgaan (Deze opmerking ga ik bezuren waarschijnlijk).

Vertrek vijf uur 's ochtends, aankomst een uur, klinkt goed. Maar kijk niet op als die twee tijden omgedraaid worden...

Edit: Hmmzz, terwijl ik dit schrijf is de weersvoorspelling aangepast en niet gunstig.