Zon 30 Aug

Mülheim en essen in Essen

Mooi weer en toen  ik de weersverwachting controleerde, zouden er in de avond zware onweersbuien vallen in de randstad. De grens zou ongeveer boven Soest liggen. Ik zou dus het laatste stukje nat worden. Ik dacht dat het sowieso wel mee zou vallen, als ik de weerkaarten bekeek. Maar ik ben geen echte meteoroloog. Ik werk vooral met onderbuikgevoelens. Die overigens best betrouwbaar blijken te zijn.

De rit ging zeer voorvarend. Toen ik langs Arnhem kwam was ik maar 30 Km omgereden... De benzinepomp "Flame" was nog niet afgebrand. Vanaf Arnhem Spijk ingesteld. Blijft knap kut dat ik niet meer dan 40 Km kan routeren. Moet daar echt een oplossing voor zien te vinden. OpenFietsmap is nog een graadje of 5 erger.  De Duitse grens was duidelijk te zien. Links stonden Nederlandse borden en rechts Duitse. Ik heb even wat calorieën ingenomen, tot dan toe reed ik op een Strammer max. Een stemmetje zei dat ik om moest keren en niet verder gaan. Ik besloot het stemmetje te negeren, de laatste tijd lijk ik steeds ritten af te breken. Ik bedacht me wel dat de uiteindelijke rit meer dan 360 Km zou worden.Hoewel een avondje film kijken met een lekkere Merlot me wel trok.

Goed, eigenlijk was Mülheim een makkie. Ik had wel constant tegenwind, maar dat was niet erg. Het was in Duitsland broeierig warm, verkoeling was welkom. Ik heb wel flinke heuvels gezien, maar geen ervan waren van Wüpperthal kwaliteit. In Mülheim voelde ik het wel een beetje, en dat was eigenlijk vreemd. Een rit van 170 Km is pinda voor mij, normaal.

Lees verder
Vrij 28 Aug

Vreemdgaan

Je zou denken dat ik na het Ashley Madison akkefietje wel beter zou weten, maar vreemdgaan kan best wel eens lekker zijn. We zijn gewoon niet gebouwd om elke dag dezelfde prak te eten...

Het geval is dat mijn mountainbike dringend aan een nieuwe aandrijftrein toe is, alles is tot op de draad versleten.

Ik kan je verzekeren, dat merk je onderweg...

Vervanging is ongeveer €65,-, maar toch was het goedkoper om een Nasca Cruizer rijklaar te maken. Mijn 34 kilometer enkele reis woon/werk doe ik dus nu op deze Nasca Cruizer. Naar verluidt heeft Charles Mochet *) er nog op gereden, maar hij lijkt nog in uitmuntende conditie te zijn.

Verkoper levert me te weinig op, je hebt werkpaarden en sierpaarden, deze gaat door de week buffelen, maar ik zou er ook zo op naar Mulheim rijden.

*) uitvinder ligfietsen, jullie cultuurbarbaren

Do 27 Aug

Je zou verwachten dat

...maar dit weekend ga ik toch naar Mülheim, om vandaar uit naar Essen te karren en daar de stad te bezichtigen. Op voorwaarde dat er morgen een beugel voor mijn achterspatbord (Є1,40, verzendkosten Є6,75) geleverd wordt.

Weer dat roergebied?..

Jah, t'is best groot daar. Dit keer ben ik van plan om wat bezienswaardigheden in mijn GPS op te slaan. Overigens ga ik ook een heel andere route volgen.

Oh ja, ben niet van plan om een internetbundel aan te schaffen. Dus ik zal jullie missen.

Misschien ook niet...

Zat 22 Aug

Nou eens een keer niet...

...over fietsen. Ik kan natuurlijk een heel verhaal ophangen over hoe ik mijn fiets onderhouden heb en hoe minitieus ik mijn remmen weer heb afgesteld. Of in welke volgorde en waarom ik mijn fiets schoonmaak.

Maar dat gaan we niet doen...

Of ik kan vertellen over hoe Belgische headhunters achter mijn existentie zijn gekomen en ik een aantal verzoekjes heb binnengekregen, maar dat gaan we ook niet doen.  

Ik was in de markt voor een goed boxsysteem via Bluetooth. Ik heb er een paar afgeluisterd en er zitten best goede bij. O.A. Bose (ben ik geen fan van) heeft een heel goed klinkende, maar onooglijk exemplaar. Ook andere merken hebben goede exemplaren, zoals mijn favoriete merk JBL.

Edoch...

Ik raakte in een leuk en geanimeerd gesprek met een Dixons medewerker. Ja mensen, we hebben een Dixons in Soest. (Ook een He en een ma, twee piepkleine Hema's. (Meer letters kunnen er niet op de gevel)) Hoewel ik wel enthousiast was over de Bose, die voor de verandering geen rommeltje maakte boven de 12KHz hadden we het even over de Sonos reeks. Niet dat zij die verkochten. Hij drong aan om te gaan luisteren, bij de buren.

Om even door te leuteren, ik heb de Sonos beluisterd. Ik had een beetje een Apple-achtige antipathie tegen het merk, maar dit is wél goed spul. Dus als een echte vent heb ik nu een Play:1 thuis, die snel aangevuld gaat worden. Mijn buren haatten me toch al, nu geef ik ze een reden...

Maar toch, terwijl ik dit epistel aan de wereld tentoonstel, blaast Death Can Dance ik mijn oogballen eruit via mijn JBL hoofdtelefoon. Altijd baas boven baas.

Vrij 14 Aug

Mon-ster-rit

De meesten zullen wel weten dat ik geen grammenjager ben wat betreft mijn fietsmateriaal. Tijdens mijn laatste rit kwam ik een dicht hek tegen en moest ik mijn fiets erover tillen. Het viel me op dat mijn fiets niets woog wanneer ik de tassen eraf had gehaald. Die tassen daarentegen waren niet te tillen.

Niet verwonderlijk dat de Lidl tassen het begeven hadden...

De twee zwaarste dingen dingen die ik bij me heb, zijn mijn gereedschap en mijn fietsslot. Nu doe ik mijn fiets nooit op slot, dus dat laatste is snel opgelost. Nu mijn gereedschap nog.

Ook simpel...

Ik heb nu een Topeak Alien II, een opvouwbare tangetje, plakset, co2 pomp + 2 patronen en een gewone fietspomp bij me. Scheelt flink. Ik zou bijna zeggen dat fietsen nu een nieuwe ervaring is.

Het behoeft geen betoog, dat dit blogje niet over gewichten gaat, maar over fietstochtjes. En het behoeft ook geen betoog dat het weer jeukt. Toevallig kwam ik erachter dat een fietstocht naar Berlijn maar 600 km is. Dat is binnen een dag te doen. Zeker als ik het eerste stukje tot aan de grens met de trein zou doen. Maar er is nauwelijks ruimte voor tegenslag. Dus als ik verstandig zou zijn, zou ik het in twee dagen doen.

Maar ik ben helemaal niet verstandig...

Het idee heeft zich genesteld in mijn hoofd en langzaam maar zeker ben ik mijzelf aan het verloochenen... Ik doe namelijk nu aan voorbereiding een vooronderzoek... 

Hey, Parijs is maar 460 km...

Ma 10 Aug

Brugge

Op mijn bucketlist stond nog een rit naar Brugge en Knokke. Het leek me een mooi plan om daar een tweedaagse trip naar toe te maken. Een hotel in Zeeland, vandaar naar die twee Belgische plekken. Een hotel boeken is een probleem, de meeste eisen een creditcard voordat ze reserveren. Die heb ik dus niet, dat moet ik maar eens aan gaan passen. Ik vond een leuk hotel in Tholen. Dat is zeeland, dus dicht bij belgie. Ik ben niet een al te geduldig man, maar het was al bijna weekend, dus erg kieskeurig kon ik niet meer zijn. Waarom niet daar in Belgie een hotelletje? Nou, 400 euro per nacht is het al snel daar. Minimaal 150 euro.

Het duurde niet lang voordat ik erachter was dat van Tholen naar Brugge op zijn best 135Km was, maar waarschijnlijk zou ik over Antwerpen moeten en dat is nog eens een 50 km erbij. Ik stelde de beslissing uit. De keuze was 400Km op een dag rijden of Zeeland beter bekijken. 400Km is voor mij doenbaar, maar ik wist niet zeker of ik er wel zin in had, het is best een eindje.

Bij de fietsinspectie constateerde ik dat de Belgische hobbelfietspaden hun tol hadden geeist. Een draagbeugel van mijn achterspatbord was afgebroken. Ik zou die niet zo snel kunnen vervangen aangezien Soest alleen boeren als fietsenmaker heeft. Gelukkig ben ik virtuoos met tyre rips.

Lees verder