Di 26 Jan

Theorie is:

...niets werkt, maar je snapt het wel.

Praktijk is: Alles werkt, maar waarom is volstrekt onduidelijk.

Hier wordt praktijk en theorie op uitmuntende wijze verbonden:
Niets  werkt en ik heb werkelijk géén idéé...

Zon 24 Jan

Long time no read

Het is even geleden dat ik hier iets neergepend heb. Niet dat ik helemaal niets te melden heb, maar het moet ook voor een lezer een beetje te verteren zijn. Eén van de redenen is dat zowel ik als mijn kat ziek zijn geweest. Ik had een griepje, mijn kat was er ernstiger aan toe. Ze had kanker en dat was mijn schuld. Ik heb haar nooit laten steriliseren en elke keer dat een kat krols wordt verdubbelt de kans dat ze een borstkanker ontwikkeld. In het begin werd ze gedekt door haar gecastreerde vriendje, maar deze is een paar jaar geleden overleden omdat hij me van een duivenplaag heeft afgeholpen. Enfin, ze is geholpen en de dierenarts denkt dat hij het hele gezel verwijderd heeft. Dit type zaait niet of nauwelijks uit.

Ik heb besloten dat ik ook naar Utrecht ga fietsen. Nu ben ik in het bezit van vier fietsen. Eéntje stuurde niet, ééntje remde niet, ééntje schakelde niet en de laatste trapte niet. Ik heb van mijn belangrijkste ligfiets het balhoofd vervangen en die stuurt nu als een tiet. Ik heb wel even moeten wennen aan het gewijzigde stuurgedrag. Mijn mountainbike heeft nu ook een nieuwe aandrijftrein, maar dat had ook even wat voeten in aarde. Ik had de laatste keer dat ik de ketting en cassette verving, de cassette "ietsje" te vast gezet. Vandaag heb ik hem weer losggekregen, ten koste van een kettingzweep, een spaak en bijna een middenhandsbeentje. 

Ook die rijdt nu weer (de fiets, niet het beentje), ietsje minder onhandig door het drukke Utrecht en ik kan hem nu binnen zetten.

Ik heb ook weer lovende kritieken op één van mijn boeken gehad, dat motiveert weer om er nog één te schrijven.