Do 28 Apr

Toch best moeilijk, schrijven.

Ik heb het niet zo op het koningshuis, dus wilde ik deze gratis vrije dag gebruiken om eens een flink stuk verder te schrijven aan mijn vervolg op "Kronieken van Binnenaarde". Je kent dat wel, glaasje wijn cola, muziekje op, kat op je benen en schrijven maar.

Dat liep een beetje anders...

Ik wilde even een backupje maken voordat ik begon, maar halverwege het copieren van het bestand liep mijn verbinding met mijn nas vast. Ik had al eerder problemen met de communictaie met mijn nas gehad, zoals DS Cloud die niet wilde werken. Dat was ook de reden dat ik een copietje wilde maken. Na een volle middag gepriegel met de netwerkinstellingen van mijn nas, gaf ik het op. Ik maakte een ticket aan bij Synology en wilde verder gaan schrijven.

En toen...

...drong het universum aan om eens wat met het protocol van mijn router te spelen. Tekstverwerker uit en even naar mijn router interface kijken. Proefondervindelijk het IEEE 802.11n protocol uitgezet, gewoon omdat dat kan...

Gaan met die banaan! Toch mooi zo'n exact vak. Wat kan mij die N schelen!

En toch nog twee hoofdstukken geschreven.

Zon 17 Apr

Spaak in het wiel

Van fabrieksfietsen is vaak de spaakspanning te laag. Meestal gaat dat prima, maar ze breken wat makkelijker. Ook van mijn mountainbike was de spaakspanning wat aan de lage kant. Van het voorwiel werd dit opgelost door een niet al te wakkere puber, van mijn achterwiel staken pas de problemen recent de kop op.

Er waren drie spaken gebroken. Soit, even langs de fietsenboer een paar spaken halen. Ik deed dat dus bij een keten in Soest. De jongen veegde even met een duimstok langs mijn wiel en gaf me een paar spaken mee. Ik had niet al teveel zin, dus ik wachtte tot het weekend voor ik ze plaatste.

Waren ze meer dan een cm te lang...

Met nog minder respect voor de gemiddelde fietsenboer, mat ik de lengte zelf op en liet een paar spaken meekomen met de rembestelling van Ligfietsshop Templeman.

Oeps, aan de verkeerde kant gemeten, deze waren dus te kort...

Weer terug naar de bovenstaande Soesterse fietsboer en weer een paar spaken gekocht. Deze waren goed op lengte en de montage was zo gebeurd.

Helaas waren ze van aluminium en braken ze binnen drie weken weer...

Urghhh. Ik had het kunnen weten. Hoe ik wist dat het dezelfde spaken waren? Simpel; het waren de enige schone. Ze hebben ooit eens een wiel van mijn velomobiel gespaakt en die heeft het nog geen twee dagen gehouden. Die zien me nooit meer terug. Het was ooit eens een prima tent.

In Utrecht is een fietswinkel voor speedpedelecs. Ik moest even mijn aversie overwinnen, maar toch naar binnen. Tevergeefs.

"Wij doen niets met spaken..."

Daar moet je in ieder geval je fiets niet kopen, dus. Iets verderop was nog een fietswinkeltje. Een gigantische puinzooi binnen, met als jongste onderdeel een fietsbel van twintig jaar oud. Malle Pietje had zich ervoor geschaamd. Wielen, kettingen, frames en ongedefinieerde onderdelen lagen op een berg van meer dan een meter hoog. Maar hij had wel spaken... Ergens in een andere berg rommel. Èn ze waren van staal.

Thuisgekomen bleken ze te dik te zijn. Waarschijnlijk brommerspaken of zo...

Gelukkig had hij ook dunnere... We kunnen weer fietsen met een volle bezetting.

Do 14 Apr

Belgiƫ (of keuzes maken)

Anderhalf jaar geleden had ik de mogelijkheid om naar België te gaan. Dat is helaas niet doorgegaan vanwege het van de aardbol verdwijnen van de recruiter. Telefoon noch mail beantwoordde hij, vlak voordat de afspraak met de klant gemaakt zou worden. Halverwege vorig jaar had ik weer contact met een recruiter voor hetzelfde bedrijf, helaas bleek na twee weken dat de vacature was vervuld.

Inmiddels ben ik weer benaderd via een derde recruiter voor hetzelfde bedrijf in Huizingen. Er is heel veel geld mee gemoeid. Ongeveer anderhalve ton bruto inkomsten per jaar.

Edoch...

Mijn oorspronkelijke enthousiasme is nu wat getemperd. Er zijn heel veel problemen te overwinnen de eerste maand. |Onder ander het vervoer en dergelijke. Hotelletje, katten en dergelijke. Ook moet ik maandag aanstaande voor de commissie verschijnen, dat is wel kort dag om van alles te regelen. 

Maar om te beginnen moet ik eerst een test doen. Even zien of ik die al of niet expres verknal...