Zon 29 Mei

Liège

Aangezien mijn ritten naar Luik tot mislukken gedoemd zijn, besloot ik een andere plaats te kiezen. Aldus nam ik me voor naar Liège te gaan. Per slot van rekening is dat ook een leuke plaats. Dit idee kreeg ik vorige week donderdag. De voorspelling voor zaterdag was toen prima. En uiteraard heb ik ook - zoals gewoonlijk - deze reis tot in de puntjes voorbereid. Te weten; ik heb mijn batterijen opgeladen...

Ik zou mijn fiets in Utrecht in de trein kwakken en vanaf Maastricht via Liège naar huis fietsen. 

Nu was de weersverwachting zaterdagochtend ineens sterk verslechterd. Er werden zware onweersbuien verwacht.

Lees verder
Do 26 Mei

Lunchpauze in Utrecht

2016-05/_5250065.jpg

2016-05/_5240042.jpg

2016-05/_5260067.jpg

2016-05/_5260070.jpg

2016-05/_5260074.jpg

2016-05/_5260076.jpg

2016-05/p5230026.jpg

Nou ja, niet allemaal uit Utrecht

Zon 22 Mei

Conditie

Deze winter heb ik weinig gefietst en dat merk ik. Niet dat ik moet klagen, ik kan nog steeds 200 km fietsen zonder dat ik hoef te rusten. Maar zoals ik al eerder gezegd heb, tegenwind is sinds mijn Cauda mijn nemesis. Ik dacht er overheen gegroeid te zijn, maar dit voorjaar lijkt het alsof ik weer moet beginnen te trainen. 

Gaat wel lukken, denk ik...

Voor gisteren was er erg mooi weer voorspeld, dus ik wilde mijn verlate verjaardagskado ophalen. Ik ben een kort weekendje naar Callantsoog geweest, daar ben ik op de terugweg behoorlijk natgeregend. Het regende zo hard dat mijn fototas doorweekt is geraakt en helaas ook mijn camera. Deze begon problemen te vertonen, maar is wel nu gerepareerd. Ik had ook een nieuwe kunnen kopen... Nou ja, ik ben een beetje het vertrouwen in het ding kwijt, maar dat zal eerder een psychologisch probleem zijn. Maar binnenkort heb ik wel een trouwreportage. 

Dus...

Mijn oog was gevallen op een Panasonic in dezelfde prijsklasse. Het nadeel van webwinkels is dat je geen demo in je handen hebt. Nu is CameraNu een wereldwinkel, met een exceptionele service. De heenreis ging erg lekker, briesje in de rug en een gemiddelde van ongeveer 30km/u. Alleen bij Harderwijk kreeg ik wat ruzie met mijn GPS, door een omleiding.

Toen ik daar het ding in mijn handen had, was het duidelijk dat het niet mijn camera was. Dit is geen kwaliteitsoordeel. Ik had in mijn hoofd een tweede keus en dat is een geweldige camera. Iets duurder, maar wat een plaatje.. Helaas wist ik dat deze camera last had van een verschijnsel wat Shutter Shock genoemd wordt en de voelbare sluiterklik liet mijn vertrouwen in mijn schoenen zakken. Er is een camera die ik eigenlijk van begin af aan al wilde hebben. Die is duurder dan ik wilde gaan, maar zo mooi. Perfecte afwerking en state of the art... Ik heb dit jaar een belastingvoordeel, dus ik heb het maar gedaan.

Is het geen plaatje

In de winkel kwam ik in gesprek met een aantal mensen die net als ik van DSLR's naar mirrorless overgestapt zijn. Allemaal µFT 1) op één na. Deze had gekozen voor de Sony A serie. Nu werkte deze jongen daar, dus die zal wel een mooi prijsje hebben gehad. Overigens een begrijpelijke keuze. Het verheugde me dat mirrorless echt momentum aan het krijgen is en de markt verdeeld gaat worden tussen Sony en µFT. En deze laatste groep steeds meer deelnemende fabrikanten krijgt.

De terugweg liep niet helemaal zoals geplanned. Ik kreeg een tweet van Helga van Leur dat er zeer zware onweerbuien snel naar het noorden kwamen. Ik wilde oorspronkelijk van Urk naar Ligfietsshop en weer naar Enkhuizen fietsen en dan naar het zuiden. De wind was om twee uur flink aangewakkerd, dus ik besloot een rechtstreekse terugtocht te gaan maken. Er waren zo nu en dan schuimkopjes te zien dus de wind was ongeveer windkracht vijf, schat ik in. Bovendien, vol in mijn gezicht. Thuisgekomen was ik moe, maar niet zo moe als van de vorige twee ritten. Wel deden mijn voeten zeer en ik had een pijnlijke scheen. Ik denk dat ik de SPD maar eens ga vervangen. Om te testen, eerst maar eens zonder vergrendeling.

Ritstatistieken:
Afstand: 194 Km
Tijd Gefietst: 8 uur 

1) Micro Fourth Thirds een samenwerking tussen Olympus, Sony en Panasonic
Ma 09 Mei

Eigenwijs!

Ik? Welnee.

Is mijn conditie al beter? Nope...

Toch denk ik erover om het eind van de week nog een keer te proberen.

Wat?

Luik...

Vrij 06 Mei

Eigenlijk...

...moet ik wat beter naar mijn lichaam luisteren.

Ik vertrok op tijd van huis. De rit begon erg voorspoedig (op wat remprobleempjes na). Alles liep op schema. Het was redelijk koud en had mijn winterjas aan er er stond een bijna niet waarneembaar briesje en voordat je "Val niet in slaap" kon zeggen was ik Culemborg gepasseerd. Daar merkte ik dat het briesje aan het aanwakkeren was. Erger nog, het stond recht in mijn giechel. Tegenwind is sinds mijn Cauda een beetje mijn nemesis, maar vorig jaar kon ik het nog prima baas.  Nu had ik afgelopen tijd ook al een rit met tegenwind gemaakt en wist dat meer dan 200 kilometer zwaar zou worden. Het was wel zo dat ik op de terugweg wind mee zou hebben, mocht die blijven waaien, wat 's nachts meestal niet het geval is.

Nadat ik de pont verliet en een opschepper afgepoeierd had, doorgereden naar 's Hertogenbosch. Daar begon ik een beetje te twijfelen aan de haalbaarheid. In Boxtel even wat gegeten, maar hoewel ik me nog prima voelde, besloot ik de rit af te breken. Ik zou naar Rotterdam gaan. Boxtel naar Rotterdam is ongeveer 90 kilometer. Terug naar Soest 80, dat maakt een totaal van 250 Km.

Helaas, door de tegenwind had ik extra druk op mijn voeten gezet en die begonnen erg zeer te doen. Zeer genoeg om steeds te moeten stoppen. Normaal heb ik dat alleen in de smalle Shimano schoenen, maar nu in deze bredere ook. Tijd om van SPD af te stappen, vrees ik. Bij Drunen besloten om weer koers te zetten naar huis. Ik zou dan om 8 uur thuis zijn, filmpje kijken met een biertje trok me ook wel.  

Wat nou jammer was, was dat de wind naar het westen gedraaid was en in kracht toenam. Vlaggen stonden strak, dus ik denk zeker 4 Bft. De zo nu en dan opkomende pijn in mijn voeten negerend in één keer doorgefietst naar huis. Was wel blij dat beide pontjes voeren. Die liggen midden in de Bijbelbelt en varen vaker niet dan wel en je moet ongelofelijk omfietsen.

Om een kort verhaal lang te maken. Ik was om half acht weer thuis en kompleet gesloopt. Dat was niets geworden richting Luik.

Awel, volgende keer beter. Morgen naar Scheveningen en den Haag bij avond. Ook cool en ik kan uitslapen.

Di 03 Mei

Eigenlijk...

...is mijn conditie niet goed genoeg, maar daar laat ik me niet door weerhouden. Ook niet toen ik Cauda had en niet meer dan 12 kilometer kon fietsen, ben ik doorgegaan. De griep die ik een paar weken geleden had is me niet in de koude kleren gaan zitten.

Edoch...

Ik ga het toch proberen. Ik heb besloten naar Luik te fietsen. Dit is voor mij het grootste gedeelte onbekend terrein en dat is ook wel weer eens leuk. Er is de laatste jaren steeds minder van. Het nadeel is dus dat het heen en weer 400 kilometer is. Nu is mijn nummer één rit op de lange afstand 436 km geweest, maar dat was best veel.

Dus...

Blik op oneindig, verstand op nul en gaan met die banaan.

De route wordt:

Culemborg
Beusichem
Geldermalsen
Waardenburg
Hedel
Boxtel
Eindhoven
Valkenswaard
Neerpelt
Zonhoven
Hasselt
Tongeren
Luik
 
Dus als je onderweg op een schitterende witte ligfiets langs ziet komen, dan ben ik dat. Die fiets heb ik vandaag helemaal schoongemaakt en alles nagekeken. Het onderhoud viel zoals gewoonlijk weer mee. Alleen ketting smeren, batterijen achterlicht opladen en steun zitje rechtzetten. Die was een beetje verbogen, hij moet maar vervangen worden. Hij is nog steeds niet helemaal recht. Oh ja; de eeuwige losgelopen achteras was er ook. Nu de wielen er toch uit waren kon ik deze en het frame goed schoonmaken.
 
Morgencohtend het besluit: Gaan of niet gaan (of een AirBNB scoren)