Di 05 Jul

Weekendje wel fietsen

Aankomend weekend lijkt het prima fietsweer te worden. Ergo; ik ga een dagje opnemen en weer eens vanaf Maastricht terug fietsen. Moet het wel goed gaan met het kattendom hier, maar daar is goede hoop voor. Alleen Isis doet schijnuitvallen. Niets ernstig maar het jonge grut raakt er wel van overstuur.

De route gaat als volgt lopen (gele namen in Duitsland)

Maastricht
Margraten
Gulpen
Wittem
Lemiers
Aken
Würselen
Alsdorf
Linnich
Erkelenz
Mönchengladbach
Viersen
Straelen
Lingsfort
Knikkerdorp
Gening
Gennep
Nijmegen
Heteren
Ede
Achterveld
Soest

De oplettende lezer merkt natuurlijk meteen op dat Verviers is vervallen. Ik heb besloten dat ik de culturele en historische waarde van deze stad rechts laat liggen. Daar kom ik nog wel eens langs richting Luxemburg... De totale afstand bedraagt nu ongeveer 245 kilometer. Goed te doen in een middagje (en een avondje en nachtje)
 
Hepperzinin
Zon 03 Jul

Weekendje niet fietsen

Elk weekend is er wel wat. Of er zijn stortregens waarbij zeecontainers langsdrijven in Verviers, zodat het achteraf een best wel erg verstandig besluit was om er niet heen te gaan of het regent sowieso op apocalyptisch niveau. Nee, die global warming is echt een grote grap. Daar worden de onderzoekers erg rijk van en de veroorzakende industrie niet.

Slaap lekker verder.

Maar goed, gisteren was het een reden van geheel andere natuur. Ik zou een jong katje ophalen. Het humpie is zeven weken en ik had een kleine carriër meegenomen. Fietsen leek me geen goed idee, het dingetje zou dan ruim twee uur achterop de fiets in haar koude hokkie moeten zitten, dus nam ik de trein...

Wist ik veel dat die reis ook twee uur duurde.

In Alphen aangekomen zijnde, kwan ik alras erachter dat ik met twee urretjes naar huis zou gaan. Allereerst maar even bij een lokale Action een ietwat grotere cariër gekocht en bij de ditto huisdierenboer wat speelgoed en een slaapmandje.

De treinreis naar huis was nog enerverender dan de heenreis. Beide mormeltjes waren behoorlijk opgewonden, behalve dan dat de dame op een gegeven moment oververmoeid was en maar ging slapen, anders dan het katertje. Die was erg over de zeik en gilde het uit als hij niet aan het hijgen was. Een bijzonder verschijnsel was dat dat de aandacht van een heleboel mensen trok, waaronder een groot aantal zeer fraaie studentes. De treinreis verliep voor mijn gevoel vlot, maar daar zullen die twee het niet mee eens zijn. Behalve dan dat ik twee minuten had om vanaf spoor 20 in Utrecht naar spoor één te komen. Het behoeft geen betoog dat ik dat niet gehaald heb, 

Thuisgekomen was de oudere garde niet blij met de nieuwe invasie, er werd dus behoorlijk naar het grut geblazen. Het zag er een beetje pro-forma uit, maar Isis deed uitvallen. Niet heel erg, maar de kleintjes schrokken er wel van. Nu een dag verder is het nog niet helemaal gesetteld, maar ik heb er goede moed in.

Leuk hoor.

(Dat slaapmandje is dus nu ingepikt door de grotere garde)