Woe 24 Aug

Waarom...

...zie je typfouten pas een week na de post?..

Zon 21 Aug

Rondje Markermeer

Vorige week had ik al geschreven dat ik een tweedijkenrit zou gaan maken. Het is er toen niet van gekomen. De weersverwachting van afgelopen zaterdag waren niet zo heel best. Nu heb ik een Meteogroup app waarin je kan zien hoe ze verwachten dat de regen en de buien zich zullen ontwikkelen boven Nederland. Woensdag liet deze zien dat het vooral in het oosten zou gaan regenen en het westen droog zou blijven. Donderdag kwam Brabant en Zuidholland bij dit regengebied. Ik dacht eraan om weer met de trein naar Heerlen te gaan en dan via Keulen naar huis. Helaas was dit gebied vrijdag ook de pineut. 

Alleen Noordholland zou droog blijven, dus ik besloot naar Texel te gaan.

Lees verder
Do 18 Aug

De Mug

ZZZZZzzzzZZZZZzzzzZZZzzz Wie kent het meest gehate geluid in de slaapkamer niet. Een mug. Dat ie steekt is niet zo erg, een beetje jeuk en dat is het dan ook wel.

Alleen dat gezoem...

Zo begon bij mij de nacht ook. Ik dacht erover om de planfondventilator aan te zetten, maar daar was het eigenlijk nog te koel voor. Uiteraard gaan ze ergens zitten als je het licht aandoet. Nu heb ik rauhfaserbehang en zo'n mug is niet te ontdekken, zelfs niet als je er met een zaklamp strijklicht geeft.

Gelukkig, daar hebben we de cavalerie.

Isis staarde naar een stukje op de muur, vlak boven mijn bed. Na enige bestudering tikte ze héél voorzichtig op de mug. Deze overleefde het experiment niet...

Ah, rust...


(Dit logje is gerecycleerd)

Zon 14 Aug

Katten

Zoals jullie wellicht al weten is mijn gezin uitgebreid met twee jonge kittens. In het begin dacht ik; "Wat heb ik gedaan!" Zelfs Mink blies wanneer ze te dichtbij kwamen en Isis deed zelfs uitvallen naar het amper zeven weken jonge grut. Dat was erg om te zien, de diertjes begonnen in paniek blind om zich heen te meppen terwijl de grote Isis alweer wegliep. De dreiging van mij dat de kater snel twee keer zo groot zou zijn als zij, deerde haar niet. Beer de grote kater vond het ook maar niets, maar hij was erg ingetogen met zijn uitingen en maakte weinig indruk op de kleintjes. Neo het rood/witte katertje adoreerde zijn grote kleurgenoot onmiddellijk.

Daarentegen...

Nam Mink onmiddelijk de moederrol over. Ze begon zichzelf als min op te stellen, wat nu pas een beetje begint af te nemen. Beer neemt zijn vaderrol ook goed op zich en zorgt er voor dat Isis geen uitvallen meer doet. Hij dreigt niet, maar komt alleen even kijken. Ik wilde het kleine katertje ook beer noemen, dan had ik een grote en een kleine Beer gehad, maar misschien is dat wat verwarrend op de duur.

Het is inmiddels erg gezellig hier, behalve boze tanta Isis, die laat zich niet benaderen.

Sinds haar tweede operatie ook niet meer door mij trouwens. Dat is ietsje minder.

Paps

Aïsha (maar wegens niet bekken, Isha)

De foto's kun je aanklikken

Woe 10 Aug

Jazeker de apotheker

Ik heb toch maar besloten om te blijven tekenen. Het is elke keer best wel spannend zo'n nieuwe baan, je gaat toch wat onzekerheid tegemoet...

Edoch...

Geld maakt niet gelukkig blijkt een onzin uitspraak te zijn. Psychologen hebben vastgesteld dat een bepaalde som geld wel degelijk gelukkiger maakt. Dus ik ga 1 oktober ergens anders werken. Te weten, Amsterdam. Ik ga werken in de industrie voor groene stroom.  Voorgaand Logje hierover.

In het overige nieuws.

Ik heb een traditie om jaarlijks een rondje rondom het IJsselmeer te maken. Aanstaande zaterdag wordt het de twee dijken variant.

Mits het weer zich een beetje gedraagt conform de voorspellingen. Afgelopen zaterdag was dat dus niet het geval... Maar toch een fraaie rit vanaf Arnhem naar Deventer. 

2016-08/28818837496_9590f4f109_k_1.jpg

2016-08/28744530562_ce2a3610db_k.jpg

Vrij 05 Aug

Nieuw ritje.

Ik bezoek graag steden en het liefst doe ik dat op de fiets. Maar nieuwe steden vinden wordt wel steeds lastiger. De meeste heb ik nu wel een paar keer gezien.

Eén hoek is erg lastig te bereiken om op één dag heen en weer te fietsen en dat is de hoek Gent/Brugge in België. Je kunt er nauwelijks komen op de fiets. Eén van de weinige plekken waar je als fietser de Schelde kunt oversteken is bij Doel.

En raad eens wat?..

Die pont vaart bijna nooit. Dus moet je over Antwerpen en dat is fiks om. Het plan voor morgen is nu als volgt. Ik ga met de trein naar Vlissingen en daarvandaan ga ik fietsen. Knokke, Brugge, Gent en dan via Antwerpen naar huis.

Kan ik nog zien hoe klein het was voordat ze na de nexit de rol van Rotterdam overnemen...

Eerst maar eens goede voorbereidingen treffen. Ik heb mijn fiets nog niet nagekeken en een paar gebroken spaken kunnen al flink roet in het eten gooien. Ik heb die namelijk niet meer.

Ma 01 Aug

Oeps

Ik heb het weer gedaan...

Nou ja... gedaan...

Ik heb een aanbod gekregen... En wat voor één. Maar laat ik bij het begin beginnen: een recruiter vroeg me een psychologisch onderzoek te ondergaan. Daar heb ik normaliter een flink bezwaar tegen, maar oefening baart kunst. Och en het is ook weer eens wat anders. Ik heb er een handje van, tijdens testen mijn dag niet te hebben en zo'n test te verknallen. Het heeft me al eens een opportunitie gekost van anderhalve ton per jaar.

In tegenstelling tot de andere testen, heb ik deze bijzonder goed gemaakt. Wat me wel verbaasd is dat aspecten waarin ik vroeger minder goed was, nu maximale score heb gehaald. Snap jij het? Ik niet...

En nu ligt er een aanbod voor me waar ik het warm van krijg...

Ik heb hier een prima baan, maar toch...