Ma 24 Jul

En die geweldige nieuwe drone...

...was niet meer leverbaar. Ik heb toen maar een wat duurder geprijsde variant gekocht bij Kamera Express. Het bedrijf staat als goed bekend en ik zal dan maar over een eerdere negatieve ervaring heen stappen.

Helaas bleek deze drone niet goed te vliegen. Het kontakt verbrak steeds, waardoor hij terugkeerde naar huis of bewegingsloos bleef zweven. Na drie vluchten hield ik het voor gezien en besloot het ding terug te brengen. Op deze manier is de kans groot dat ik hem kwijtraak.

Helaas...

...Kamera Express ruilde niet om, maar stuurde hem in ter reparatie. Ik had er niet mee moeten vliegen, maar dan had ik niet ontdekt dat hij niet goed was... Een en ander zou zes weken gaan duren. Hier wordt ik dus niet blij van, vele honderden euro's uitgegeven en nu heb ik niets. Kamera Express komt voor hun leverancier op en niet voor hun klant. De tweede keer een onplezierige ervaring nu. Ik heb heel andere ervaringen met Cameranu, helaas hadden die dit model niet meer.

Het wordt twijfelachtig of mijn volgende drone van DJI zal afkomen, maar zeker niet van KE...

Zon 16 Jul

De dood van een drone

Ik had al een tijd geleden het plan opgevat om te proberen foto's te maken van Pampus, iets wat je zonder boot of vliegtuig niet gaat lukken. Het was een redelijk veilig idee. Deze drones zijn erg autonoom, wanneer de verbinding wordt verbroken, keert de drone op een voorgeprogrameerde hoogte weer terug naar de plaats waar hij opgestegen is. Die hoogte staat bij mij op zestig meter, hoog genoeg om zelfs flinke bomen te vermijden. 

De eerste poging kwam ik tot op twee kilometer, toen het contact verbroken werd. Ik ben een lafbek, dus ik liet het ding helemaal terugkomen. Ik had nog een volle batterij, dus ik besloot het nog een keer te wagen. Ik had al veel last van interferentie op het videokanaal, maar in principe heb je dat niet nodig om te viegen, alleen om te kunnen filmen.

Het turen op het schermpje was al lastig, omdat de zon precies in mijn rug stond. Maar het ging goed, toen Pampus in beeld te zien was wist ik dat ik een leuke opname had. Ik richtte de camera naar beneden en liet het toetsel doorvliegen, zou een mooie fly-over worden. Het is op het filmpje om één of andere reden niet et zien, maar ik zag 3423 meter op de afstandsmeter staan toen de verbinding verbrak. Het toestel zou terugkeren met ruim voldoende accuspanning. 

Omdat er een stevige bovenwind was, liet ik het toestel langzaam dalen. Maar door mijn concentratie om op het scherm te kijken ben ik vergeten daarmee op te houden. Door de structuur van het water en de felle zon zag ik niet dat hij teveel daalde. Op 968 meter van thuis plonste hij in het water.

Ik had niet door wat er gebeurd was en dacht dat hij tegen een vogel opgevlogen was. Ik had alleen het signaal "Connection lost"gekregen, op een kilometer afstand. Pas thuis zag ik dat ik zelf stom was geweest. Het filmpje is iets te kort afgeknipt, ik kan het dramatische "Connection lost" niet aanhoren. De eerste keer dat ik het zag, werd ik er behoorlijk beroerd van. 

Gelukkig hebben we de foto's nog, alleen staan die op het geheugenkaartje in de drone op twee meter diepte.

Het goede nieuws is, ik heb een andere gescoord. En voor een mooie prijs.

Film: Laat de zoutjes maar zitten

Woe 12 Jul

The drone

Inmiddels heb ik het ding al weer drie weken en pas twee keer bijna kwijtgeraakt door onkunde en slechte verbinding.

Aan die slechte verbinding kunnen we tenminste wat doen.

Dus inmiddels is de garantie naar de gal mises vanwege ongeautoriseerde modificaties en zie de remote er tegenwoordig heel anders uit.

Voor:                    Na:

2017-07/dji-phantom-3-standard-5.8ghz-remote-controller-3.jpg2017-07/20170712_165510.jpg

Als eerste heb ik de brakke antennes vervangen voor betere exemplaren. Verkijk je niet op het kastje, er zitten daar twee richtingsgevoelige WiFi antennes in en een besturingsantenne. Het is een redelijk ingrijpende renovatie. De orginele antennes zitten met siliconglue vastgelijmd en moet je voorzicht lossnijden. Ook is het wel een dingetje om de microscopisch kleine plugjes weer vastgeklikt te krijgen.

Ook een steun voor een tablet aangebracht, wat ook het nodige zaag- en breekwerk vereistte. Deze is nu een beetje onnodig, aangezien ik het ook voor elkaar heb gekregen er een VR-bril op aan te sluiten. Bij tijden van schrijven heb ik die nog niet uitgeprobeerd, maar dat lijkt me echt kicken.

2017-07/35483792190_ae7e58ecea_o.jpg

2017-07/image3.jpg

2017-07/image2.jpg

Nee, is geen printplaat

2017-07/image.jpg