Do 24 Aug

Hardleers

Zoals ik al zei, ik heb een nieuwe plee en nu grijp ik steeds mis, wanneer ik wil spoelen.

Maar dat is niet het enige...

Nee, ik weet mijn kont nog steeds te vinden, maar ik heb mijn Gaucho groot onderhoud gegeven. Vrijwel alles is vervangen, behalve de wielen. Onder andere heb ik mijn gripshi(f)t vervangen door rapid trigger shifters en probeer ik nu steeds de handvatten los te schroeven. Maar zelfs als ik er al aan denk dat ik ze heb gaat het niet helemaal goed. Op mijn mountainbike heb ik ook rapid trigger shifters, alleen zijn die van shimano en werken dus nèt even anders.

En nog zijn we er niet...

Inmiddels heb ik ook een DJI Mavic Pro drone. En oh boy, wat is dat een geweldig stukje enginering. En dat voor een cunsumenten product. Uiteraard is het vlieggedrag van dit wondertje van techniek anders dan die van de Phantom, dus daar moest ik ook even aan wennen. Om de ervaring helemaal spectaculair te maken heb ik me ook verwend met de DJI Goggles (vertaling: stofbril...). Dit is een absolute immersieve ervaring wanneer je vliegt. 

Op een klein dingetje na...

De lenzen van welke vrbril dan ook zijn afgesteld op dichtbij kijken en dat is een gebiedje wat ik niet meer zo goed kan. Dus ik heb een framepje ontworpen en ge3Dgeprint (is dat wel een woord?) en er lenzen op gemonteerd. Probleem opgelost, maar ik vind wel dat er een dioptrie instelling had opgemogen. Mag verder de pret niet drukken.

Ik kan ook de twee hobbies combineren...

Oh ja, hardleers. Er ligt een dure Phantom voor Pampus vanwege een domme stuurfout. En ja, ik bedoel het IJmeer...  Je zou verwachten dat ik mijn lesje wel geleerd zou hebben...

Egnie...


Di 15 Aug

Over oude honden en nieuwe truukjes

Mijn toilet begaf het vorige week ineens.

Nou ja ineens...

Het kreng is net zou oud als mijn flat en de storbak vertoonde al tien jaar kuren. De keus alleen de stortbak vervangen of de gehele plee was snel gemaakt. Het klusje viel me mee, in een middag, was alles vervangen.

Ware het niet...

Dat de oude wc een trekstang bediening had (leuk voor onwetende bezoekers) en de nieuwe twee drukknopjes. Ik maai nu elke keer steeds in de lucht.

Vorige week heb ik ook mijn Gaucho ligfiets een grote beurt gegeven. Ik heb bijna alles vervangen. Zo ook de gripshi(f)t voor rapid trigger shifters. Behalve dat ik nu steeds aan het handvat probeer te draaien, blijken die shioftes ook anders te werken dat de Shimano rapid trigger shifters. Ik verzeker je, dat is dubbelop wennen.

Nu heb ik sinds vorige week ook een DJI Mavic Pro en laat die nou ook een paar dingen anders hebben dan de Phantom 3. 

First world problems...

Maar oh boy, wat is die DJI Goggles gaaf...

Di 08 Aug

De bitch is back

Indedaad de bitch. Ik bedoel natuurlijk mijn Phantom 3. Ze doet het een stuk beter, maar helaas heeft ze nog steeds een venijnig karakter. Wanneer er iets is wat haar niet bevalt gaat ze meteen naar huis. Ook besluit ze om zo nu en dan geen videosignaal meer terug te geven. 

Deze drones zijn autonoom. Je kunt ze complexe opdrachten geven, die ze braaf uitvoeren, zelfs als dat buiten bereik van de besturing is. Wanneer ze buiten bereik raakt, zonder een taak, wacht ze ongeveer een minuut en beslist dan om terug te gaan naar de plek waar ze opgestegen is, om daar te landen. Erg handig, als er iets misgaat is het enige wat je moet doen om je drone terug te kruigen, is je remote uitzetten.

Behalve bij dit kreng. Tijdens een teruggang, blijft ze wel eens stilhangen. Je kunt haar met de remote een schop onder de kont geven om weer verder te gaan. 

Wat als ze nog steeds buiten bereik is?.. 

Dan wacht ze waarschijnlijk tot de batterijen nog 10% geladen is, om daar ter plekke te landen. Vanaf 7% is het zefs niet meer mogelijk om haar met de remote daarvan te weerhouden.

Ergo...

Ze gaat weer terug. Ik heb inmiddels wel de hand op een Mavic Pro kunnen leggen.

And that is different cook...