Ma 22 Jan

Ik ben een man

En mannen worden geacht een goed ruimtelijk inzicht te hebben. Wanneer je een met een uav (de echte naam voor een drone) speelt, is dat een nuttige eigenschap.

Edoch...

Het is gemakkelijk even te vergeten omhoog te kijken wanneer je het toestel lanceert, omdat je geconcetreerd naar het scherm zit te kijken. En zo gebeurde het dat mijn favoriete speeltje op ongeveer 15 meter in, van een achter me staande boom, overhangende takken hing.

En dat is een treurig gezicht...

Terwijl er allerlei oplossingen door mijn hoofd gonsden, vanaf ergens een ladder lenen (van 15 meter...) tot en met het bellen van de brandweer (wat duurder zou zijn dan een nieuwe drone kopen), waren alle bezoekers weggegaan, zodat mijn afgang enigszins beperkt bleef. Ik kon niets beters bedenken dan mijn Flathat matje (landingshulpje) in hoes omhoog te gooien.

Na ongeveer vijfennegentig keer gegooid te hebben, raakte ik inderdaad een tak en stortte de drone ter aarde. Lenig en snel ter been als ik ben, kon ik hem opvangen en voorkomen dat hij op de klinkers zou versplinteren.

Alles leek in orde, de drone was volledig onbeschadigd, op een missend topje van een prop na.

Alleen...

Na het opstijgen, waren de beelden op zijn minst een beetje vreemd te noemen. De gimbal bleek uit positie geraakt te zijn, maar was na enig gepriegel weer 100% in orde.

Vrij 05 Jan

Onfortuinlijk incidentje

Na het rijden door het gat, waren er wat reparaties zoals ik al schreef. Het was wel zo dat als je het ene had gerepareerd het andere probleem zich weer aandeed. Inmiddels zijn alle problemen opgelost (ook andere openstaande), behalve de verlichting. De spullen om dit laatste te verhelpen zijn inmiddels binnen van Conrad.nl. Hoofdzakelijk bestaan die uit bedrading en schakelaars. Er zit een universeelkastje bij, maar waarschijnlijk ga ik die 3D-printen (moeten we toch eens een wat makkelijker woord voor gaan vinden) Het ontwerp is al klaar, het is in ieder geval een stuk mooier.

Hoedanook, de fiets rijdt lichter dan hij ooit gedaan heeft (tenminste de tijd in mijn bezit). Mijn woonwerk rijtijd is verkort van 23 minuten naar 19, dat is niet onaanzienlijk. Ook is hij heel erg stil geworden.

Pas op trapje

In Houten is er een winkelcentrum "het Rond". Ik was op het verjaardagsdiner geweest van Gonda, en kwam hier op de terugweg in het donker doorheen. In Het Rond lijken de fiets- en voetpaden op elkaar, met een verschil. Een van de voetpaden loopt uit op een trapje. Ik was hier eerder al eens bijna ingetrapt, maar toen was het daglicht en zag ik het net op tijd. Dit is jaren geleden en was het alweer vergeten, dus je raadt het al, ik ben met de Mango de trap afgereden. Door de hoge snelheid viel de ervaring eigenlijk wel mee, het leek alsof je over een flink hobbelige weg rijdt. 

Geland dacht ik dat de fiets nu wel totalloss zou zijn. Ik ben niet uitgestapt, maar rustig verder gereden. Hij reed nog steeds prima. Het lijkt nu wel of de vering het beter doet, maar dat zal wel suggestie zijn. Controle heeft ook niets aan het licht gebracht, behalve een verbogen beugel van de achterschokdemper.

Er zijn ergere dingen gebeurd erna...

Di 02 Jan

Vreemd...

Laat ik beginnen met iedereen het beste voor 2018 toe te wensen!

Ik ben niet religieus. Ook geloof ik niet in geesten, ufo’s, aliens, draken, Bigfoot en atheïsme. Ik weet dat de wetenschap niet het antwoord heeft op de belangrijkste vragen.

Edoch…

Wat is de verklaring dat er één van mijn katten te pas en te onpas rechts naast de tv naar hetzelfde plekje op de muur gaat staren?

Ik kan je verzekeren, ik heb het stukje minutieus onderzocht, maar er valt niets te zien…

De eerste keer dat het mij opviel was dat midden in de nacht van mijn rug afsprong en naar de kamer holde. Ik strompelde haar na om haar in deze houding aan te treffen. Sinds die keer heeft ze het nog vele keren gedaan.

Schiet mij maar lek…

2018-01/img-20171227-wa0000.jpg

2018-01/img-20171225-wa0000.jpg