Vrij 05 Jan

Onfortuinlijk incidentje

Na het rijden door het gat, waren er wat reparaties zoals ik al schreef. Het was wel zo dat als je het ene had gerepareerd het andere probleem zich weer aandeed. Inmiddels zijn alle problemen opgelost (ook andere openstaande), behalve de verlichting. De spullen om dit laatste te verhelpen zijn inmiddels binnen van Conrad.nl. Hoofdzakelijk bestaan die uit bedrading en schakelaars. Er zit een universeelkastje bij, maar waarschijnlijk ga ik die 3D-printen (moeten we toch eens een wat makkelijker woord voor gaan vinden) Het ontwerp is al klaar, het is in ieder geval een stuk mooier.

Hoedanook, de fiets rijdt lichter dan hij ooit gedaan heeft (tenminste de tijd in mijn bezit). Mijn woonwerk rijtijd is verkort van 23 minuten naar 19, dat is niet onaanzienlijk. Ook is hij heel erg stil geworden.

Pas op trapje

In Houten is er een winkelcentrum "het Rond". Ik was op het verjaardagsdiner geweest van Gonda, en kwam hier op de terugweg in het donker doorheen. In Het Rond lijken de fiets- en voetpaden op elkaar, met een verschil. Een van de voetpaden loopt uit op een trapje. Ik was hier eerder al eens bijna ingetrapt, maar toen was het daglicht en zag ik het net op tijd. Dit is jaren geleden en was het alweer vergeten, dus je raadt het al, ik ben met de Mango de trap afgereden. Door de hoge snelheid viel de ervaring eigenlijk wel mee, het leek alsof je over een flink hobbelige weg rijdt. 

Geland dacht ik dat de fiets nu wel totalloss zou zijn. Ik ben niet uitgestapt, maar rustig verder gereden. Hij reed nog steeds prima. Het lijkt nu wel of de vering het beter doet, maar dat zal wel suggestie zijn. Controle heeft ook niets aan het licht gebracht, behalve een verbogen beugel van de achterschokdemper.

Er zijn ergere dingen gebeurd erna...

Di 02 Jan

Vreemd...

Laat ik beginnen met iedereen het beste voor 2018 toe te wensen!

Ik ben niet religieus. Ook geloof ik niet in geesten, ufo’s, aliens, draken, Bigfoot en atheïsme. Ik weet dat de wetenschap niet het antwoord heeft op de belangrijkste vragen.

Edoch…

Wat is de verklaring dat er één van mijn katten te pas en te onpas rechts naast de tv naar hetzelfde plekje op de muur gaat staren?

Ik kan je verzekeren, ik heb het stukje minutieus onderzocht, maar er valt niets te zien…

De eerste keer dat het mij opviel was dat midden in de nacht van mijn rug afsprong en naar de kamer holde. Ik strompelde haar na om haar in deze houding aan te treffen. Sinds die keer heeft ze het nog vele keren gedaan.

Schiet mij maar lek…

2018-01/img-20171227-wa0000.jpg

2018-01/img-20171225-wa0000.jpg
 

 

Do 21 Dec

Onverwacht gelukje

Vorige week zag ik een plas water op de weg. Nu is het zo dat je in een velomobiel droog blijft als je door een plas scheurt.
 
Moet ie niet dieper zijn dan pakkumbeet een halve meter.
 
Daar kwam ik achter toen er een grote hoeveelheid water door de flintstone gaten naar binnen gulpte. Terwijl mijn cognitieve systeem met de onverwachte situatie worstelde, reed ik ook nog een keer door een gat.
De schade was aanzienlijk. Er liep iets aan en de fiets reed vreemd.
 
Thuis aangekomen, bleek dat het achterwiel schever stond dan voorheen. Er zat een slag in en er ontbraken hier en daar wat spaken. Het vermoeden rees dat de achterbrug nu totaal verbogen was. (Hij was al iets getordeerd.)
Zaterdag bleek dat er een onooglijk asje verbogen was. Het was nauwelijks zichtbaar. Dit asje vervangen (het had wat voeten in aarde). Maar wat blijkt nu, mijn achterwiel staat bijna helemaal recht, daar hoef ik niets meer aan te doen.
 
Waar is de champagne?..