Di 03 Okt

Wauw, meer dan een maand geleden

Dus even een korte update. Ik zit voor mijn werk op het moment in Iasi (Spreek uit: Jasj) in Roemenie. En ik moet bekennen dat Roemenie (hier althans) anders is dan ik verwachtte. Het is veel westerser dan ik dacht. Het is een redelijk mooie stad, modern maar ook bijzondere bouwwerken.

Alleen die taal die leer ik nooit...

Vanavond trek ik erop uit om foto's te maken. Ik wilde eigenlijk ook mijn drone meenemen, maar de regels hier maken het bijna onmogelijk. Daar had ik veel eerder een vergunning voor moeten aanvragen.

Met mijn domme kop dacht ik dat ze hier ook wel euro's hadden gehad, maar nee. Alles is in "lei".

Wanneer je de prijzen ziet zou je denken dat het net zo duur is als in nederland. Een warme maaltijd kost 17 lei.

5 Lei is een Euro...

Je hebt de neiging te gaan winkelen, maar ik kan het niet meenemen naar huis.

Do 24 Aug

Hardleers

Zoals ik al zei, ik heb een nieuwe plee en nu grijp ik steeds mis, wanneer ik wil spoelen.

Maar dat is niet het enige...

Nee, ik weet mijn kont nog steeds te vinden, maar ik heb mijn Gaucho groot onderhoud gegeven. Vrijwel alles is vervangen, behalve de wielen. Onder andere heb ik mijn gripshi(f)t vervangen door rapid trigger shifters en probeer ik nu steeds de handvatten los te schroeven. Maar zelfs als ik er al aan denk dat ik ze heb gaat het niet helemaal goed. Op mijn mountainbike heb ik ook rapid trigger shifters, alleen zijn die van shimano en werken dus nèt even anders.

En nog zijn we er niet...

Inmiddels heb ik ook een DJI Mavic Pro drone. En oh boy, wat is dat een geweldig stukje enginering. En dat voor een cunsumenten product. Uiteraard is het vlieggedrag van dit wondertje van techniek anders dan die van de Phantom, dus daar moest ik ook even aan wennen. Om de ervaring helemaal spectaculair te maken heb ik me ook verwend met de DJI Goggles (vertaling: stofbril...). Dit is een absolute immersieve ervaring wanneer je vliegt. 

Op een klein dingetje na...

De lenzen van welke vrbril dan ook zijn afgesteld op dichtbij kijken en dat is een gebiedje wat ik niet meer zo goed kan. Dus ik heb een framepje ontworpen en ge3Dgeprint (is dat wel een woord?) en er lenzen op gemonteerd. Probleem opgelost, maar ik vind wel dat er een dioptrie instelling had opgemogen. Mag verder de pret niet drukken.

Ik kan ook de twee hobbies combineren...

Oh ja, hardleers. Er ligt een dure Phantom voor Pampus vanwege een domme stuurfout. En ja, ik bedoel het IJmeer...  Je zou verwachten dat ik mijn lesje wel geleerd zou hebben...

Egnie...


Di 15 Aug

Over oude honden en nieuwe truukjes

Mijn toilet begaf het vorige week ineens.

Nou ja ineens...

Het kreng is net zou oud als mijn flat en de storbak vertoonde al tien jaar kuren. De keus alleen de stortbak vervangen of de gehele plee was snel gemaakt. Het klusje viel me mee, in een middag, was alles vervangen.

Ware het niet...

Dat de oude wc een trekstang bediening had (leuk voor onwetende bezoekers) en de nieuwe twee drukknopjes. Ik maai nu elke keer steeds in de lucht.

Vorige week heb ik ook mijn Gaucho ligfiets een grote beurt gegeven. Ik heb bijna alles vervangen. Zo ook de gripshi(f)t voor rapid trigger shifters. Behalve dat ik nu steeds aan het handvat probeer te draaien, blijken die shioftes ook anders te werken dat de Shimano rapid trigger shifters. Ik verzeker je, dat is dubbelop wennen.

Nu heb ik sinds vorige week ook een DJI Mavic Pro en laat die nou ook een paar dingen anders hebben dan de Phantom 3. 

First world problems...

Maar oh boy, wat is die DJI Goggles gaaf...