Zon 25 Dec

Nieuwe liefde

Nee,  ik ben niet weer aan het daten. 

Sinds een maand heb ik er weer een nieuwe fiets bij. Voor mij nieuw dan, wel te verstaan. Een velomobiel, je weet wel,  zo'n overmaatse dildo op wielen. De vorige keer dat ik zo'n ding had  was het geen groot succes. Ik reed er nog niet mee rond,  of ik kreeg ernstige rugproblemen, ernstige verlammingsverschijnselen.

Toen ik hersteld genoeg was, kreeg ik een ongeluk waardoor het ding redelijk beschadigd was. Niet mijn fout maar door de nalatige ABN-Amro heb ik mijn recht nooit gekregen. Het duurde erg lang voordat mijn rug weer voldoende hersteld was om hem te kunnen repareren,  maar om een lang verhaal kort te maken, hij is niet meer in mijn bezit.   

Nu ben ik in het bezit van Mango59 en dat nummer is niet het bouwjaar,  maar het serienummer... 

Onze relatie kwam een beetje stroef op gang,  ik denk dat ze nog teveel aan haar vorige baasje gehecht was. Ik kreeg blauwe plekken op mijn schouders. De vorige eigenaar is geen schriele kerel,  maar ik ben nog forser. Ook had ik erg veel moeite om erin te klimmen. Ik moest een latente claustrofobie onderdrukken, maar langzaamaan begonnen we  aan elkaar te wennen.  

Toch waren er een paar dingen niet naar mijn zin. Om te beginnen was ik niet heel erg blij met de verlichting. Twee redelijk felle lampen zaten aan de spiegels gemonteerd. Niet de plek, maar het type lampje beviel me niet heel erg. En na een keer van het fietspad af, een weiland ingereden te zijn en een tochtje in redelijk dichte mist vanaf Putten lieten me besluiten dat de lampen weg moesten. Door de niet scherp gesneden lichtworp werd de mist een dichte witte muur voor me. Bij tijd en wijle moest ik naast me de rand van de weg volgen, want ik zag absoluut niet waar ik reed.  

Er zit nu een Bush &  Muller Cyo voorin. De lichtopbrengst valt me een beetje tegen, maar ik denk dat dat door het glaasje van de dildo velomobiel  komt. Een beetje tandpasta met een doekje zal vermoedelijk wonderen doen. In ieder geval is de worp veel beter. Ik vind overigens wel dat er veel dure rommel als fietsverlichting wordt verkocht. Je ziet zelf niets, maar de rest van de wereld sukkelt met lasogen het fietspad af.

Ook heb ik ook door een groot aantal kleine ingrepen de fiets een stuk stiller gemaakt. Hij zoeft nu geruisloos over de weg. Nou ja,  bijna geruisloos er zit nog een krakje in het trapas. Waarschijnlijk even loshalen, invetten en klaar is Kees Beru. Niet het meest makkelijke klusje in een dildo velomobiel.  Inmiddels ook een draadloos tellertje geplaatst en de GPS een goed plekje gegeven. Er moeten nog steeds een paar klusjes gedaan worden,  maar we doen rustig aan. 

2016-12/oi000002.jpg

2016-12/oip00002.jpg

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas is deze domme vraag nodig tegen overdreven veel reactiespam.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.