Zon 30 Apr

Terugblik

Het is mijn papier-maché jubileum van mijn Mango. Ik heb hem nu een half jaar en met veel plezier, mag ik wel zeggen. Ik had hem gekocht voor woon-werk verkeer naar Amsterdam, maar het lot vereiste dat ik nu in Heerde werk. Dat is vlak bij Zwolle, tikkie ver om te fietsen. Maar de Mango heeft goede dienst gedaan als vermaak. Ik heb nu ook al een half jaar niet op mijn Gaucho gereden, ook een record. Binnenkort weer. Zal wel wennen zijn.

Er waren wel wat reparaties, maar hij had dan ook al redelijk wat ervaring…

De reparaties uitvoeren viel me erg mee. De Alleweder A5 was vele malen lastiger, nu vind ik dat ding ook een voorbeeld van design-afkortingen.
De makkelijkste reparatie: Het “happen” van de linker rem. Eén druppel olie in de scharnieren was voldoende om hem weer goed te laten remmen.
De moeilijkste reparatie: De trappers. Deze waren nieuw, maar al weer overleden. Het vervangen bracht een versleten trapcassette aan het licht, die op zijn beurt een gescheurd bracket verraadde. Al met al was de reparatie zo gebeurd, moest alleen even langs velomobiel.nl.
Nog te doen: De bedrading vervangen, beetje zooitje, maar werkt nu wel. Twee kogelgewrichtjes in de voorwielophanging en misschien de brug, deze is ietwat getordeerd.
Onnodig: Accu vervangen. Probleem lag niet aan de accu, maar aan het kabeltje eraan. Wel, dat was zonde van die €7,50 voor een 6V 12 Ah loodaccu…
Paniek: In Antwerpen ging mijn achterwiel ineens aanlopen. Ter plekke dacht ik dat het de schuld van de Risse demper was, die lek was geraakt, en vroeg me af of ik nog wel naar huis kon. Thuis bleek dat de lekke demper geen showstopper kan zijn, maar dat de lading en de lichte scheefstand van het achterwiel de oorzaak was, met nadruk op de lading…  Ik had de dikke band vervangen voor een dunne, maar waarschijnlijk was het uithalen van de lading en weer herstouwen de echte oplossing. De Risse is overigens wel met pensioen, ik vind de originele demper ook prima, op sommige vlakken zelfs beter.

2017-04/_4291134.jpg

Ervaringen onderweg:
Ik had verwacht dat als je zo onvoorbereid als ik op pad gaat, wel eens om moet keren vanwege fietssluisje of iets dergelijks. Het enige wat ik wel eens tegen ben gekomen is een te smal fietspad en dat waren niet eens altijd oude fietspaden, maar bij Groenekan ligt er een nieuwe die niet te rijden is met een driewieler. Wel valt me op dat mensen positiever reageren op een velomobiel, dan op een open ligger. Op die laatste krijg ik regelmatig mauwgeluiden te horen als ik net voorbij ben. Ik heb nog nooit zoveel vrouwen naar mij zien glimlachen en een aantal jonge grietjes riepen zelfs wauw…

Nu is het grootste deel van de handelswaar uit het zicht onttrokken, dus we zullen dat maar relativeren…

Ik heb half Antwerpen laten lachen door twee lachende dames van repliek te dienen met: “Wat nou? Nooit een volwassen Hollandse vent in een trapauto gezien?” Wat me ook opvalt is dat ik nog nooit zoveel gefotografeerd en gefilmd ben. Vooral in Amsterdam en Rotterdam gebeurt dat.

Wordt vervolgd…

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas is deze domme vraag nodig tegen overdreven veel reactiespam.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.