Do 22 Jun

Zelfoverschatting

Ik wilde altijd al een drone hebben en ook van die fraaie beelden maken van steden (illegaal) en natuurgebieden. Die dingen zijn verrekte duur en gisteren gaf ik het daarom op. Tweedehans zijn ze bijna net zo duur als nieuw. Ik besloot dat het bij een wens zou blijven en zou niet verder meer zoeken.

Edoch...

Toen ik vanochtend opstond en slaapdronken mijn tablet aanzette, stond er een aanbieding in mijn browsercache van CameraNu. Deze toko is bij mij erg bekend, het was een demomodel voor een zacht prijsje. Kijk, sterke vent die zijn vinger van het bestelknopje houdt.

Ik ben zwak...

Batterijen opgeladen en op pad. Er zou weliswaar een onweersbui aankomen, maar daar laten we ons niet door tegenhouden. Op de Engh in Soest op den Bergh spelen met het ding. Het bleek dat hij in beginnersmode stond. Dat betekent dat hij ongeveer 50 meter hoog komt en 100 meter ver. Die afstand maakte me niet zo veel uit, maar ik wilde graag veel hoger. En beginners zijn wij toch niet meer, uit met die stand. Overdreven gedoe.

En hoog ging hij.

Ik vond het bijna griezelig. Ik kon hem haast niet meer zien, maar zag door de camera dat het uitzicht uitstekend was. Het weer laten zakken duurde lang, ik snapte meteen waarom die stick in die stand vastgezet kon worden. 

Nu maar eens kijken hoe ver hij komt...

Zo ver dat het moeilijk werd om hem op het oog terug te vinden., Laat staan om goed te zien welke kant hij nu uitging. 

En toen kwam het noodlot.

Tweemaal een waarschuwing voor de batterijspanning, gevolgt door de opmerking "Connection lost"

Op 500 meter was hij ergens in het graan of het maïs neergestort. Die vind ik nooit meer terug. Mijn eerste vlucht zou toch niet meteen de laatste worden? Gelukkig kwam ik een man tegen die zijn hond uitliet en die vertelde redelijk nauwkeurig waar hij neergekomen was. 

Toch was het nog wel een 20 minuten zoeken...

Maar ik had hem voordat de regenbui losbarstte. Volgende keer maar ook een verrekijker meenemen en de afstand niet meer zo overdrijven... Voor nu even schoonmaken, hij is op zijn kop geland is het stof.

Bekijk mijn bijna laatste vlucht.

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas is deze domme vraag nodig tegen overdreven veel reactiespam.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.