Vrij 05 Jan

Onfortuinlijk incidentje

Na het rijden door het gat, waren er wat reparaties zoals ik al schreef. Het was wel zo dat als je het ene had gerepareerd het andere probleem zich weer aandeed. Inmiddels zijn alle problemen opgelost (ook andere openstaande), behalve de verlichting. De spullen om dit laatste te verhelpen zijn inmiddels binnen van Conrad.nl. Hoofdzakelijk bestaan die uit bedrading en schakelaars. Er zit een universeelkastje bij, maar waarschijnlijk ga ik die 3D-printen (moeten we toch eens een wat makkelijker woord voor gaan vinden) Het ontwerp is al klaar, het is in ieder geval een stuk mooier.

Hoedanook, de fiets rijdt lichter dan hij ooit gedaan heeft (tenminste de tijd in mijn bezit). Mijn woonwerk rijtijd is verkort van 23 minuten naar 19, dat is niet onaanzienlijk. Ook is hij heel erg stil geworden.

Pas op trapje

In Houten is er een winkelcentrum "het Rond". Ik was op het verjaardagsdiner geweest van Gonda, en kwam hier op de terugweg in het donker doorheen. In Het Rond lijken de fiets- en voetpaden op elkaar, met een verschil. Een van de voetpaden loopt uit op een trapje. Ik was hier eerder al eens bijna ingetrapt, maar toen was het daglicht en zag ik het net op tijd. Dit is jaren geleden en was het alweer vergeten, dus je raadt het al, ik ben met de Mango de trap afgereden. Door de hoge snelheid viel de ervaring eigenlijk wel mee, het leek alsof je over een flink hobbelige weg rijdt. 

Geland dacht ik dat de fiets nu wel totalloss zou zijn. Ik ben niet uitgestapt, maar rustig verder gereden. Hij reed nog steeds prima. Het lijkt nu wel of de vering het beter doet, maar dat zal wel suggestie zijn. Controle heeft ook niets aan het licht gebracht, behalve een verbogen beugel van de achterschokdemper.

Er zijn ergere dingen gebeurd erna...

vier reacties

Loopt met een sisser af? Als de vering het “beter” lijkt te doen, kan de demping wel eens te beperkt zijn. En dat is niet gek na zo’n trapje. Olielek?

FrieseTukker - 05-01-’18 20:46

Ik kan er wel eens naar kijken, maar een lek is me nog niet opgevallen

Beru - 05-01-’18 21:06

Ah, da’s hier om de hoek. Best een rottig trappetje eigenlijk nu je het zo zegt.. Gelukkig dat de schade meevalt.

bast1aan (URL) - 07-01-’18 21:37

Ik vind de situatie (vooral in het donker) best verradelijk. Zal vaker misgaan denk ik

Beru - 08-01-’18 10:36(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas is deze domme vraag nodig tegen overdreven veel reactiespam.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.