Ma 22 Jan

Ik ben een man

En mannen worden geacht een goed ruimtelijk inzicht te hebben. Wanneer je een met een uav (de echte naam voor een drone) speelt, is dat een nuttige eigenschap.

Edoch...

Het is gemakkelijk even te vergeten omhoog te kijken wanneer je het toestel lanceert, omdat je geconcetreerd naar het scherm zit te kijken. En zo gebeurde het dat mijn favoriete speeltje op ongeveer 15 meter in, van een achter me staande boom, overhangende takken hing.

En dat is een treurig gezicht...

Terwijl er allerlei oplossingen door mijn hoofd gonsden, vanaf ergens een ladder lenen (van 15 meter...) tot en met het bellen van de brandweer (wat duurder zou zijn dan een nieuwe drone kopen), waren alle bezoekers weggegaan, zodat mijn afgang enigszins beperkt bleef. Ik kon niets beters bedenken dan mijn Flathat matje (landingshulpje) in hoes omhoog te gooien.

Na ongeveer vijfennegentig keer gegooid te hebben, raakte ik inderdaad een tak en stortte de drone ter aarde. Lenig en snel ter been als ik ben, kon ik hem opvangen en voorkomen dat hij op de klinkers zou versplinteren.

Alles leek in orde, de drone was volledig onbeschadigd, op een missend topje van een prop na.

Alleen...

Na het opstijgen, waren de beelden op zijn minst een beetje vreemd te noemen. De gimbal bleek uit positie geraakt te zijn, maar was na enig gepriegel weer 100% in orde.

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas is deze domme vraag nodig tegen overdreven veel reactiespam.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.