Vrij 23 Feb

Mink en de spookjes

Een paar jaar geleden wilde ik een maatje zoeken voor Isis, die haar broertje onverwacht verloren was. Niet dat die twee erg vaak samen waren.

Het werd Mink, een saai grijs cypertje van 12 weken. Ik heb mijn hele leven al katten gehad en Mink was bijzonder. Zo klein als ze was, ze was heel wijs en observerend. Ze heeft later drie stiefkittens opgevoed en ik denk dat het echt door haar komt, dat deze zo lief en emphatisch zijn geworden. Maar dit is een verhaal apart.

Een paar maanden geleden viel me op dat ze steeds rechts naast de tv naar de muur zat te kijken. Uiteraard denk je dat er wel een insectje of een stofje zou zitten. Na een paar keer heb ik de muur geïnspecteerd, maar er is echt niets te zien. Ze deed dit ’s middags en ’s avonds. Totdat ik een keer ’s nachts naar de wc moest, toen zag ik haar daar ook zitten. Dat is best wel een rare gewaarwording.

2018-01/img-20171227-wa0000.jpg

2018-01/img-20171225-wa0000.jpg

Als het mijn kind was geweest, had ik professionele hulp gezocht…

Een paar maanden gingen voorbij, terwijl ik wende aan het verschijnsel. De kat was verder per slot van rekening prima in orde.

Totdat ik ontdekte dat ze niet meer naar een plek keek, maar heen en weer alsof er twee focuspunten waren. Haar lichaamstaal was vriendelijk, ontspannen en opgewekt. Niet speels of agressief. Soms springt ze onverwacht op, om naar die plek te hollen en weer te kijken. De kijkduur is wel afgenomen van een uur of twee naar een kwartier gemiddeld. Maar er zijn nu wel meer plekken waar ze staart, nu zit ze ook vaak op de kast (waar ze normaal vaak slaapt). Haar mandje is nu ook een aantal keer van de kast afgevallen ’s nachts. Helaas heeft me dat niet wakker gemaakt. Ik ga daar een camera opzetten.

Waarom doet dit dier dit?

1)      Geluid: Er zou een geluid kunnen klinken daar. Ik vind dit niet erg waarschijnlijk. De jongere katten zijn heel erg alert op geluiden en die reageren niet. Bovendien is het een 40cm dikke betonnen draagmuur, zonder leidingen. Aan de andere kant woont iemand met een baan en op de eerste plek is bij hem helemaal niets. Dus ik verwacht niet dat hij om drie uur ’s nachts daar wat gaat doen. Bovendien doet ze het ook als hij niet thuis is.

2)      Stof of een insect: Waarom de andere katten niet, dat zijn veel grotere jagers. Ik zie het niet in ieder geval. En een insect een half jaar op een plek? Niet waarschijnlijk.

3)      Een geest: Hoewel dit nog de meest passende verklaring zou zijn - ik geloof er niet echt in, overigens – waarom zou een zichzelf respecterende geestverschijning een half jaar op een plek blijven hangen? Heeft ie niets beters te doen? En zoveel boeiends gebeurt er bij mij nou ook niet. Misschien vindt ie 3d printers leuk…

Schiet mij maar lek…


(ps) Die schroef is het ook niet, die zit alleen boven de kast
(pps) Nee, ik schijn daar niet met mijn laserpen. Dan hadden er vier katten gezeten en mijn teevee naar de palestijnen.

 

 

twee reacties

Interessant is dit.
ik ga toch voor de spookjes.

Stoompie - 23-02-’18 16:05

Het is de meest passende verklaring op dit moment

Beru - 23-02-’18 23:10(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas is deze domme vraag nodig tegen overdreven veel reactiespam.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.