Zon 04 Mrt

Enerverend dagje

Ik wilde nog een keertje bij Marken gaan kijken. Er lag daar een roestige boot in het water en het Paard is natuurlijk ook de moeite waard. De Mango had wat remproblemen, maar daar kon ik voorlopig wel mee leven. Niet dat hij niet wilde remmen, maar de rechterrem liet niet makkelijk los. Dat komt door de kabel, die moet vervangen worden.

De fiets loopt als een tiet, dus met een noodgang door Hilversum, Gooise meer en Weesp heen. Bij Ransdorp wilde ik een vlucht maken. Ik haalde mijn drone uit de tas en een prop bleef hangen, waardoor hij afbrak. Gaaf, ik had hem net sinds donderdag... Mijn oude lawaaierige set er weer opgezet, met dit weer echt heel duidelijk te horen. Gelukkig kosten die dingen bijna niks.

Binnen een mum van tijd was ik in Marken. Helaas was de boot nu aan wal gelopen, wat het onderwerp een stuk minder interessant maakte en ik besloot er niet te stoppen, maar door te kachelen naar het Paard. 

Ik zat daar nog niet of de eigenaar van het Paard kwam naar me toe. "Je blijft uit de buurt van mijn huis, want..." Ik keek hem aan en hij slikte zijn bedreiging in, verstandig, ik reageer er erg slecht op. "Als je opgelet had, had je gezien dat ik de andere kant op vloog..." Hij liep weg... 

Ik vloog naar het stadje Marken en kreeg meteen een waarschuwing dat mijn batterij kritisch niveau bereikte. Dat moet door de kou komen. Hij was pas een kilometer weg, ik heb veel verder gehaald. Ik braaf het ding weer naar huis gestuurd en hij was net over de helft en boven water, toen ik de melding kreeg dat de lading kritisch was en hij ging landen. Gelukkig weet ik hoe ik dat (tijdelijk) kan tegenhouden en stuurde het ding zou snel mogelijk boven land en vandaar weer naar me toe.

Het zou erom spannen.

Op tien meter afstand van mij nam de AI het over en stuurde het ding op een crash landing aan, ik had nauwelijks controle meer. Landing op 1% lading... Gelukkig ging alles goed. Maar je moet echt heel erg uitkijken voor je batterij capaciteit met deze temperaturen. 

Het was later geworden dat ik dacht en besloot meteen rechtstreeks naar huis te gaan. Dat ging wederom voorspoedig. Over de dijk naar Durgerdam. Het was stil en ik had geen oponthoud. Bij Driemond reed ik over een paar hobbels, toen ineens mijn trappers vast zaten. Ik vermoedde een afgelopen ketting, maar helaas...

De spanner zit met popnagels vast en die is losgekomen. ik probeerde rustig verder te fietsen, maar bij de Nescio sloeg alles weer vast. Ik begon alles rustig te repareren, maar toen kwam ik erachter dat de sleper van de voorderraileur verbogen was. Dat ging niet goedkomen. Sinds de debacle met de GreenMachine is me dat niet meer overkomen. 

De GreenMachine kon ik tenminste nog in de trein gooien.

Ik kon drie dingen doen. Met de bus naar Arena, naar Amsterdam Centraal of naar station Weesp lopen.

Het werd Weesp, pittige wandeling...

Ik had alleen contant geld bij me, maar je kunt alleen kaartjes kopen met muntgeld. Wat is er met de wettelijke verplichting alle geldige valuta te accepteren, NS? Waarom kan iedereen boven de wet staan, behalve de burger? 

Goed, ik besloot vanaf Hilversum te gaan zwartrijden en niet de bus te nemen. Bij Baarn wilde ik overstappen, maar op het moment dat ik op het perron aankwam reed de trein weg... Kut NS. Ik kon kiezen. wachten of gaan wandelen. Het was koud en ik had geen zin om op het perron te vernikkelen. In tijd blijkt het niet uit te maken. Zowel de volgende trein als ik kwamen tegelijk aan in Soestdijk.

18.1600 stappen gezet gisteren... Op fiestschoenen, dus dat telt dubbel.

Iemand zei dat het nooit saai was bij mij. Inderdaad, maar ik zou zonder sommige dingen kunnen... En ze weet ook niet wat ik op mijn werk gedaan heb, afgelopen week...

Ik heb wel zeer fraaie beelden, overigens...

2018-03/dji_0997.jpg

vier reacties

HAY Ibo. Ik begrijp dat je de Mango nog moet ophalen en dat het er nog om hangt of het gaat lukken.
Ik beschik over een (klein) autotje met trekhaak en een aanhanger(tje) speciaal voor velomobielen op te zetten.
Dinsdag 13 mrt ben ik beschikbaar. Interesse? Bel of mail me maar. (DM op twitter werkt niet)

Theo

Corn Dolly - 12-03-’18 19:34

Thanks Theo.

Misschien dat ik er gebruik van maak, maar dinsdag kan ik niet alleen ‘s avonds.

Beru - 12-03-’18 22:08

Jammer lees het net te laat. Ben vandaag (woensdag) ook nog beschikbaar. DM anders even met Marloes. Die geeft het wel door aan mij.

Corn Dolly - 14-03-’18 12:28

Wacht. Ik laat Marloes mijn mobielnr door DM-en :-)

Corn Dolly - 14-03-’18 12:30(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas is deze domme vraag nodig tegen overdreven veel reactiespam.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.