Zat 18 Apr

Ik weet niet eens meer...

...waar het precies was. Ergens tussen Het Noorden en Woerdense verlaat geloof ik. Het vrijliggende fietspad is matig verlicht en in de verte zag ik iets raars bewegen midden op het pad. Ik kon eerlijk niet zien wat het was, maar onbewust wist ik dat het niet oké was. Toen ik naderde dacht ik even dat twee binkies aan het vechten waren. Heb ik dat, ik moet erlangs. Toen hoorde ik een vrouwestem om hulp roepen. Ik kon haar niet verstaan, maar dit was iets ergs.

Ongelofelijk lang duurde het voordat ik deze vormeloze massa een beetje kon onderscheiden. Twee gigantische herders vochten, met ertussenin een meisje die over de grond gesleurd werd alsof het een pop was. Ze riep nog een keer om hulp. Het leek eindeloos te duren voordat ik er was. Ik pakte één van de honden bij zijn tuigje en wilde het dier een ruk geven. Alleen had de ander zijn snuit beet, met daartussen de hand van het meisje.

Ik kon niet anders dan hard "LOS!" roepen. Niet dat dat enig effect sorteerde. Ik was om eerlijk te zijn bang dat één van de twee mij zou grijpen. Ik spreek geen hondentaal. De andere grote en zwarte hond probeerde zijn beet te verbeteren, maar ik was hem voor, ze waren los.

Het meisje vertelde dat het twee werkhonden waren en twee reuen. Ze waren getraind in het opsporen van drugs en explosieven. Ze besloot haar vader te bellen en de honden gescheiden terug te brengen.

Terwijl ze de grootste naar de auto bracht hield ik de ene vast. Die vond het maar een beetje vreemde gang van zaken en begon zich tegen mij te keren. Dus met mijn kin op de borst zei ik hard "ZIT!" Geloof het of niet, hij luisterde. Eigenlijk was het wel een braaf beest, dat kon ik nog wel zien aan zijn lichaamstaal.

Maar het was een leuk fietstochtje

2015-04/_4170055.jpg

2015-04/_4170069.jpg

2015-04/_4170048.jpg

Eén reactie

Redder in nood.

stoom - 22-04-’15 13:35(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas is deze domme vraag nodig tegen overdreven veel reactiespam.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.