Vrij 15 Mei

Dat doet toch iedereen?

Ik wilde eens een keer afwijken van mijn normale route naar huis. Ik was in Almere geweest en normaal rijd ik dan via de wakkerendijk naar Baarn en dan hoppa naar huis. Er is een héél lange weg midden door de polder daar. Het nadeel is dat je dan even een slootje moet oversteken met een zwengel-je-lens pontje. Dat is alleen leuk voor één keer.

Het was donker en aan het begin van de weg zag ik twee achterlichten van een auto. De auto moest net voor het pontje staan zover ik kon zien. Tja, dat ding kan daar niet op. Na 7 minuten fietsen - Ja, die weg is zo lang - was ik bij het pontje. De auto bleek aan de overkant te staan.

Hmm, verdachte situatie. Die auto was 5 km gereden zonder daar weg te kunnen.

Ik ben de auto helemaal aan de linkerkant van de weg gepasseerd, voor het geval dat de deur ineens open zou zwaaien. De motor draaide stationair, maar er was niemand te zien in het vage licht van het dashboard. Zal wel een boer aan het werk zijn.

De weg helemaal uitgereden, ben ik gestopt om even iets te doen wat kippen niet kunnen. Héél in de verte zag ik de stadslichten van die auto nog. De verrekijker bevestigde dat hij gewoon nog op zijn plek stond. Beelden van een slang vanaf de uitlaat naar de cabine spookten door mijn hoofd. Er zal toch niemand zelfmoord aan het plegen zijn? Ik dus dat hele pokkeëind weer terug. Duurde zeker een minuut of vijf, die weg lijkt echt nooit op te houden. Sakkerloot, straks moet ik ook nog reanimeren. Daar heb ik niet echt zin in. Op mijn gps zocht ik de naam van de weg op, om de hulpdiensten op weg te kunnen helpen. Er zat een man in de auto. Op mijn vraag of alles goed was reageerde hij wat verstoord. Ja, hij was gewoon naar het voetbal aan het luisteren...

Ja, normaal toch? In de middel of fucking nowere naar de radio luisteren met lopende motor.

Ik heb hem een prettige avond gewenst...

Eén reactie

Jij ben echt een boertje van buuten. Niks gewend.

Helena - 16-05-’15 15:05(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas is deze domme vraag nodig tegen overdreven veel reactiespam.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.