Vrij 29 Mei

Solliciteren per fiets

Dinsdag 26 mei had ik een intakegesprek bij een detacheerder in Meppel. Meppel ligt niet net naast de deur hier in Hoog Soest en aangezien ik geen auto heb zou je verwachten dat ik per trein zou gaan.

Nou mooi niet...

Het zou mooi weer zijn en die afstand van honderd kilometer is natuurlijk makkelijk te fietsen. Ik hield anderhalf uur uitloop reserve. Je mocht eens een lekke band krijgen - nou ik erover denk; dat is al lang geleden - of de pont vaart niet, brug open en wat je meer kunt verzinnen.

De reis begon voorspoedig, geheel onvoorspeld kreeg ik een plensbui op mijn kadaver bij Bunsburg. Gelukkig zou dat meteen ook de laatste zijn. Maar voordat ik bij Nijkerk aankwam moest ik al miriaden vrachtwagens, wegopbrekingen en asociale parkeerders omzeilen. Het schoot niet echt op zo. Gelukkig bleef ik door de flinke rugwind op schema. Het item van opgebroken weg of andere hindernissen was de rode draad op deze rit.

Helaas kreeg ik die wind vanaf Harderwijk redelijk vol tegen, tempo viel terug tot 24 km/u.

Maar goed ik kwam vooruit totdat bij IJsselmuiden een harde knal de voortgang kompleet uit de rit haalde. Eén van de 'missing links' vroeger ook bekend als sluitschakels paste niet bij montage van deze ketting, dus had ik die geponst. Ik heb al eens op mijn kop gehad van Gerrit Tempelman omdat een geponste ketting van een klant was opengebroken. Nu had ik dat probleem dus. Hmm, vaak gedaan, waarom??

Lekker...

Goed dat ik een kettingpons bij me heb en was de ketting binnen vijf minuten weer rijklaar. Alleen een klein probleempje.

Mijn handen waren gitzwart...

Dus ik dacht erover om af te bellen. Maar voordat ik dat deed reed ik verder met doekjes over mijn handvaten. Ik kwam een metaalwerkplaats tegen en de vriendelijke medewerkers wezen me de kraan. Er waren garagezeep en borstels aanwezig. Mijn handen waren in no time weer helemaal schoon.

Toch zorgde de tegenslagen ervoor dat ik 10 minuten te laat was in Meppel...

twee reacties

Noem me laf, maar voor dit soort activiteiten sta ik mezelf toe ov of auto te gebruiken ;)

Respect….

- 03-06-’15 18:55

Dat is niet laf, maar verstandig…

Beru - 04-06-’15 11:38(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas is deze domme vraag nodig tegen overdreven veel reactiespam.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.