Zon 07 Jun

Tweede plaats

Een lang fietstocht verhaal. Het is toegestaan om zonder te lezen in de comments te plaatsen (of via twitter te antwoorden)

Een tweede plaats mijn top langste ritten. En verbazend genoeg heb ik de gehele afstand gereden zonder over de top te moeten. Pas de laatste 20 km zakte het tempo een beetje in. De hele week keek ik er al naar uit, vooral omdat eerdere pogingen gestrand zijn. De laatste zelfs in Duisburg, wat op 29 km ligt van Düsseldorf. Een extra stimulans was de Reinturm, daar ben ik al eens eerder geweest, maar vanwege hoogtevrees binnen tien minuten weer naar beneden.

De rit begon goed, briesje 3Bft in mijn rug en tempo lag op ongeveer 30 km/u. Alleen kreeg mijn nieuwe GPS het niet voor elkaar naar Nijmegen te routeren, OpenFietsMap is zwaar gewoorden de laatste twee jaar. Het was de reden waarom ik een nieuwe GPS heb gekocht van de week

En de gigantische aanbieding bij MediaMarkt natuurlijk..

Nu was dat in Nederland niet zo'n groot probleem, ik ken de weg...

In Duitsland daarentegen was het wel een probleem. Ik kon alleen maar het plaatsje dichtbij selecteren, maar dan zou ik de borden ook kunnen volgen. Wat is dan nog het nut. Toen ik erachter kwam dat ik 40 kilometer ben omgereden, heb ik maar een EU databundel aangeschaft. Ik had al een paar keer op het punt gestaan om het op te geven, maar een zeer ouderwetse "drive" liet me voortgaan. Als het te laat zou worden, nam ik wel een hotelkamer. Ik heb daar rekening mee gehouden. Ik had de tussenliggende punten te ver uit elkaar genomen, mijn GPS raakte daarvan overspannen. Overigens mijn oude GPS had ik ook mee: No Dice... Overigens doe ik niet aan voorbereidingen...

Ik kwam een Duitse dame tegen die mij onbevangen uitvroeg over mijn fiets. Na een leuk gesprek - tenminste dat denk ik, mijn Duits is miserabel - schudde ze meewarig haar blonde krullen over het feit dat ik uit Soest Holland kwam en naar Düsseldorf plande. Ik heb maar niet gezegd dat ik ook weer terug wilde fietsen. Je moet het geloofwaardig houden.

Na ongelooflijk gejeremieer kwam ik in Krefeld (kon het eerst niet vinden omdat ik het met een t schreef...) Van daar naar Düsseldorf is maar een kilometer of 15.

En inderdaad, een gave overwinning toen ik de stad infietste. In de stad internetfora afgezocht of er een oplossing was voor mijn GPS probleem. Dat was er... Opvallend is dat je in Duitsland een stad vaak pas ziet als je er vlakbij bent. Hier in Holland is dat echt anders. De stad is overigens totaal veranderd sinds 1989 toen ik er voor het eerst was.

Dus ik besloot kort bezoek van een uurtje of twee, weer terug te gaan. Het briesje was, zoals afgesproken, gaan liggen en dus kon ik op de terugweg de snelheid erin houden. Mijn spoedponsing van de ketting heeft het gehouden overigens...

's Ochtens om 6 uur kwam ik thuis. 23 uur onderweg. Alleen de laatste tien kilometer kostte het me knap veel moeite om niet in slaap te vallen.

Nu maar even de wijkverpleegster roepen om me uit deze stoel te helpen...

2015-06/_6060008.jpg

2015-06/_6060013.jpg

2015-06/_6060007.jpg

twee reacties

Oh ja, de rit is uiteindelijk 374 kilometer geworden

Beru - 07-06-’15 20:51

Oh wauw

Helena - 07-06-’15 20:51(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas is deze domme vraag nodig tegen overdreven veel reactiespam.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.