Zat 31 Okt

Helm zou verplicht moeten worden

In mijn laatste week als vrij man, besloot ik in mijn niet zo oneindige wijsheid een fietstochtje te plannen naar Ameland. Omdat ik afgesproken had met de andere site op mijn server, moest ik om om half twee de pont te kunnen nemen, midden in de nacht vertrekken.

Geen punt eigenlijk, heb meer dan eens een nachtje doorgehaald. Ik nam de kortste route en dat was via Blaricum, Almere Hout, Swifterband, Emmeloord, Lemmer, Leeuwarden en Holwerd. 175 Km 8 à 9 uur, eitje...

Geen wind, ik haalde hoge snelheden van 30-40 Km per uur. Helaas ging het bij Almere mis, ik ging onderuit. Ik gleed dusdanig lang over de weg dat ik flash-backs van mijn motorrijdperiode kreeg. Fietstassen lagen her en der verspreid en de neus van de fiets was scheef getordeert. Ik ben blij dat ik eigenwijs ben en gereedschap bij me heb.

Velen vinden dat onzin, je hebt het toch nooit nodig.

Verder leek de fiets in orde, tassen er op, niet zaniken en verder fietsen. In het begin deed het knap zeer. Ik heb een diepe schaafwond van 30 cm op mijn linker bil. Elleboog doet zeer en ik heb rechts in mijn lies een spier verrekt. Eigen schuld, had ik maar een helm moeten dragen. Nu een week later heb ik nog steeds flink last van deze plekken. 

Ik had ook wat tegenwind, ik dacht dat dit samen met de ge-wel-di-ge wegen in Friesland de reden was dat ik mijn snelheid nog maar op 20 km/u kon houden. Ik zou het net op tijd halen, dus ik nam geen tijd om de fiets te kontroleren. En met net op tijd, bedoel ik ook net op tijd. Ongeveer tien minuten voor tijd kwam ik aan.

Op Ameland bleek mijn achter remklauw uit het lood getikt te zijn, met als gevolg een aanlopende plunjer. Dat was de reden dat ik zo zwaar fietste dus. Ik was ook bek-af. En normaal stop ik niet eens voor de 250 km grens. Rem was ook tot op de draad versleten. Hmm, die miniinthebox zooi heeft dus een beperkte levensduur.

Erg beperkt.

Na verhelpen verder probleemloos rondgefietst op Ameland, als het mis zou gaan kon het nooit ver lopen zijn... Maar op de terugweg hoorde ik wel een hoop vreemde bijgeluiden en besloot de terugweg maar met de trein te doen. 

Nou, die bijgeluiden werden veroorzaakt door het spatbord en de versleten rem. Dat was geen probleem geweest. Wat wel een probleem zou zijn geworden, was dat alle batterijen leeg waren. Ik was van de overtuiging dat ik ze opgeladen had, maar dus niet... Ik zou midden in Flevonië zonder navigatie of licht hebben komen te staan.

2015-10/_a260030.jpg

2015-10/_a250017.jpg

2015-10/_a260025.jpg

2015-10/_a260054.jpg

2015-10/_a260057.jpg

Eén reactie

Balen dat je zo onderuit gegaan bent zeg. En zonde van je fiets.

Het had overigens vast een mooi verhaal opgeleverd als je wel zonder licht en navigatie was komen te staan… ;-)

Stoom - 04-11-’15 17:39(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas is deze domme vraag nodig tegen overdreven veel reactiespam.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.