Zon 21 Aug

Rondje Markermeer

Vorige week had ik al geschreven dat ik een tweedijkenrit zou gaan maken. Het is er toen niet van gekomen. De weersverwachting van afgelopen zaterdag waren niet zo heel best. Nu heb ik een Meteogroup app waarin je kan zien hoe ze verwachten dat de regen en de buien zich zullen ontwikkelen boven Nederland. Woensdag liet deze zien dat het vooral in het oosten zou gaan regenen en het westen droog zou blijven. Donderdag kwam Brabant en Zuidholland bij dit regengebied. Ik dacht eraan om weer met de trein naar Heerlen te gaan en dan via Keulen naar huis. Helaas was dit gebied vrijdag ook de pineut. 

Alleen Noordholland zou droog blijven, dus ik besloot naar Texel te gaan.

Helaas was het zaterdagochtend helemaal onduidelijk wat er zou gebeuren, dus ik wachte het af. Omstreeks twaalf uur leek het allemaal mee te vallen en ging ik onderweg voor de tweedijken rit. Het ritje werd een uur vertraagd vanwege spatbord problemen. ik kreeg het niet voor elkaar dat hij niet aanliep, dus heb ik hem maar verwijderd. Het vreemde is dat hij niet aanliep als ik aan het wiel draaide, maar wel als ik fietste, terwijl hij aan de achterbrug was bevestigd. Ik krijg een kunstkop van het achterspatbord van ligfietsen, wat een gemier met die dingen. Nu wordt mijn fototas nat als ik over natte wegen rijd.

Prachtig weer en een hoop kleine onbekende fietspaadjes gezien in Flevonië en dan vooral Oostvaardersplassen.

Waar mensen op een hoop met dure verrekijkers dieren probeerden te zien die ze met hun kabaal zojuist verjaagd hadden. Ik moet hier eens bij zonsopkomst eens heen. 

Bij het door toeristen vergeven Enkhuizen liep een oudere man midden op het fietspad. Iemand waarschuwde dat er een fietser aankwam, waarop hij antwoordde dat die dan maar moet bellen en bleef staan terwijl hij omkeek. Ik pleeg dit soort uitdagingen aan te nemen en reed op volle snelheid door. Hij had eleganter aan de kant kunnen gaan. Wat een idioot, hij wordt gewaarschuwd, maar vindt toch dat ik ook had moeten bellen. Narcisme luxe editie...

Vanwege voorspellingen met zware onweersbuien over Friesland Overijssel en Gelderland, heb ik er maar een ééndijkenrit van gemaakt. Hield wel in dat ik 140Km tegen windkracht 3 à 5 beaufort in moest fietsen.

Ik heb geen hoosbuien over me heen gehad, en ook geen waterhozen van dichtbij gezien, maar verder was het een puike fietstocht.

2016-08/_8200577_1.jpg

2016-08/_8200578.jpg

2016-08/_8200592_1.jpg

2016-08/_8200600_1.jpg

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas is deze domme vraag nodig tegen overdreven veel reactiespam.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.