Do 21 Dec

Onverwacht gelukje

Vorige week zag ik een plas water op de weg. Nu is het zo dat je in een velomobiel droog blijft als je door een plas scheurt.
 
Moet ie niet dieper zijn dan pakkumbeet een halve meter.
 
Daar kwam ik achter toen er een grote hoeveelheid water door de flintstone gaten naar binnen gulpte. Terwijl mijn cognitieve systeem met de onverwachte situatie worstelde, reed ik ook nog een keer door een gat.
De schade was aanzienlijk. Er liep iets aan en de fiets reed vreemd.
 
Thuis aangekomen, bleek dat het achterwiel schever stond dan voorheen. Er zat een slag in en er ontbraken hier en daar wat spaken. Het vermoeden rees dat de achterbrug nu totaal verbogen was. (Hij was al iets getordeerd.)
Zaterdag bleek dat er een onooglijk asje verbogen was. Het was nauwelijks zichtbaar. Dit asje vervangen (het had wat voeten in aarde). Maar wat blijkt nu, mijn achterwiel staat bijna helemaal recht, daar hoef ik niets meer aan te doen.
 
Waar is de champagne?..
Zat 09 Dec

Simpel of toch niet?

Ik heb een handdoekhaakje afgedrukt.

Een handdoekhaakje?

Yeah...

Gewoon een dingetje en ik had hem niet eens zelf ontworpen, maar gewoon gedownload.

"Boeie" zou een collega eloquent zeggen.

Toch wel, want bij de laatste afdrukpoging van een draak was mijn 3D printer naar de Palestijnen gegaan.
(Filistijnen zijn zó 2000 jaar geleden).

De doorvoer van het filament was veel te traag.Vermoedelijk was dit ook de oorzaak van het mislukken van de voorgaande draken.

De extruder was gigantisch verstopt (het hete deel wat het materiaal spuit)

Gisteravond maar met trillende handen en hartkloppingen begonnen met reparatie. (Mijn werkdag was eerder al ongelooflijk k*t verlopen en had vrijwel geen vertrouwen in een goede afloop) Na een hoop gepriel, lukte het me om de extruder weer schoon te krijgen. Ondertussen gebruikte ik afwisselend een leesbril van +1.5 en ééntje van +3. Oud worden is een bitch.

Trillen van afwachting het ding gestart. Nada... Nozzle was ook naar de haaien/maan/palestijnen en de reserve nozzle die ik had gekocht waren te lang. Het hele trapistel moest weer overnieuw afgesteld worden.

Slecht afgesteld

Maar heerlijk om het ding weer soepel en snel aan de gang te horen, ben verslaafd aan het geluid.

2017-12/p_20171209_102636_hdr.jpg

Hoe was jullie dag?

Ma 30 Okt

Stilte

Het is een beetje stil 's avonds. Ik heb niets meer te doen, nu Props over Holland op YouTube staat. Ik was elke avond toch wel aan het editen en renderen.

Wanneer je een dergelijk lange video upload, wil YouTube wel even zeker weten wie je bent. Hmm, dat is apart. De upload duurde overigens 24 uur. Ik denk dat ik maar in 1080P ga filmen. 4K is wel een beetje veel van het goede zoals opslag en rendertijd. Bovendien kan de drone inzoomen zonder kwaliteitsverlies bij 1080P

Vimeo gaat het niet worden, die vraagt geld voor een upload boven de 500MB.De twee magische dagen bij YT zijn bijna ten einde. Score 22 views en 2 likes (waarvan 1 van mij). Gedoemd om in de vergetelheid te geraken. De kans dat deel twee gepubliceerd gaat worden is hiermee verkeken. Wel jammer, heb al leuk materiaal.

Ik ga me nu wat meer op het (drone) fotograferen concentreren, krijg wat meer response uit die kringen.