Woe 18 Okt

Props over Holland Part 1

Het gaat redelijk voorspoedig met het POH project. Ik heb meer dan een uur aan filmmateriaal. Ik moet dus flink knippen. Een aantal stukjes kennen jullie al, maar veel ook niet. 

Er is wel een probleempje met Youtube. Wanneer er weinig gekeken wordt en ook weinig geliked, ben je onvindbaar. Zelfs als ik naar een titel zoek, krijg ik mijn eigen filmpjes niet bij de resultaten te zien.

Dit is wel een beetje teleurstellend, dus ik vrees dat het bij part 1 gaat blijven. 

Verbazend genoeg zijn de twee "selfies"  wel vaak bekeken en niet eens door mijzelf... Ik heb zelfs Simone ingehaald en dat is een bijzonder gaaf wijf met vast heel veel vrienden. 

Ergo dus, kennelijk zitten er nog wel wat ligfietsfanaten op mijn kanaal.

Laten we hopen dat Props over Holland wat populairder wordt. Er zitten echt mooie stukjes in.

Di 03 Okt

Wauw, meer dan een maand geleden

Dus even een korte update. Ik zit voor mijn werk op het moment in Iasi (Spreek uit: Jasj) in Roemenie. En ik moet bekennen dat Roemenie (hier althans) anders is dan ik verwachtte. Het is veel westerser dan ik dacht. Het is een redelijk mooie stad, modern maar ook bijzondere bouwwerken.

Alleen die taal die leer ik nooit...

Vanavond trek ik erop uit om foto's te maken. Ik wilde eigenlijk ook mijn drone meenemen, maar de regels hier maken het bijna onmogelijk. Daar had ik veel eerder een vergunning voor moeten aanvragen.

Met mijn domme kop dacht ik dat ze hier ook wel euro's hadden gehad, maar nee. Alles is in "lei".

Wanneer je de prijzen ziet zou je denken dat het net zo duur is als in nederland. Een warme maaltijd kost 17 lei.

5 Lei is een Euro...

Je hebt de neiging te gaan winkelen, maar ik kan het niet meenemen naar huis.

Do 24 Aug

Hardleers

Zoals ik al zei, ik heb een nieuwe plee en nu grijp ik steeds mis, wanneer ik wil spoelen.

Maar dat is niet het enige...

Nee, ik weet mijn kont nog steeds te vinden, maar ik heb mijn Gaucho groot onderhoud gegeven. Vrijwel alles is vervangen, behalve de wielen. Onder andere heb ik mijn gripshi(f)t vervangen door rapid trigger shifters en probeer ik nu steeds de handvatten los te schroeven. Maar zelfs als ik er al aan denk dat ik ze heb gaat het niet helemaal goed. Op mijn mountainbike heb ik ook rapid trigger shifters, alleen zijn die van shimano en werken dus nèt even anders.

En nog zijn we er niet...

Inmiddels heb ik ook een DJI Mavic Pro drone. En oh boy, wat is dat een geweldig stukje enginering. En dat voor een cunsumenten product. Uiteraard is het vlieggedrag van dit wondertje van techniek anders dan die van de Phantom, dus daar moest ik ook even aan wennen. Om de ervaring helemaal spectaculair te maken heb ik me ook verwend met de DJI Goggles (vertaling: stofbril...). Dit is een absolute immersieve ervaring wanneer je vliegt. 

Op een klein dingetje na...

De lenzen van welke vrbril dan ook zijn afgesteld op dichtbij kijken en dat is een gebiedje wat ik niet meer zo goed kan. Dus ik heb een framepje ontworpen en ge3Dgeprint (is dat wel een woord?) en er lenzen op gemonteerd. Probleem opgelost, maar ik vind wel dat er een dioptrie instelling had opgemogen. Mag verder de pret niet drukken.

Ik kan ook de twee hobbies combineren...

Oh ja, hardleers. Er ligt een dure Phantom voor Pampus vanwege een domme stuurfout. En ja, ik bedoel het IJmeer...  Je zou verwachten dat ik mijn lesje wel geleerd zou hebben...

Egnie...