Di 15 Aug

Over oude honden en nieuwe truukjes

Mijn toilet begaf het vorige week ineens.

Nou ja ineens...

Het kreng is net zou oud als mijn flat en de storbak vertoonde al tien jaar kuren. De keus alleen de stortbak vervangen of de gehele plee was snel gemaakt. Het klusje viel me mee, in een middag, was alles vervangen.

Ware het niet...

Dat de oude wc een trekstang bediening had (leuk voor onwetende bezoekers) en de nieuwe twee drukknopjes. Ik maai nu elke keer steeds in de lucht.

Vorige week heb ik ook mijn Gaucho ligfiets een grote beurt gegeven. Ik heb bijna alles vervangen. Zo ook de gripshi(f)t voor rapid trigger shifters. Behalve dat ik nu steeds aan het handvat probeer te draaien, blijken die shioftes ook anders te werken dat de Shimano rapid trigger shifters. Ik verzeker je, dat is dubbelop wennen.

Nu heb ik sinds vorige week ook een DJI Mavic Pro en laat die nou ook een paar dingen anders hebben dan de Phantom 3. 

First world problems...

Maar oh boy, wat is die DJI Goggles gaaf...

Di 08 Aug

De bitch is back

Indedaad de bitch. Ik bedoel natuurlijk mijn Phantom 3. Ze doet het een stuk beter, maar helaas heeft ze nog steeds een venijnig karakter. Wanneer er iets is wat haar niet bevalt gaat ze meteen naar huis. Ook besluit ze om zo nu en dan geen videosignaal meer terug te geven. 

Deze drones zijn autonoom. Je kunt ze complexe opdrachten geven, die ze braaf uitvoeren, zelfs als dat buiten bereik van de besturing is. Wanneer ze buiten bereik raakt, zonder een taak, wacht ze ongeveer een minuut en beslist dan om terug te gaan naar de plek waar ze opgestegen is, om daar te landen. Erg handig, als er iets misgaat is het enige wat je moet doen om je drone terug te kruigen, is je remote uitzetten.

Behalve bij dit kreng. Tijdens een teruggang, blijft ze wel eens stilhangen. Je kunt haar met de remote een schop onder de kont geven om weer verder te gaan. 

Wat als ze nog steeds buiten bereik is?.. 

Dan wacht ze waarschijnlijk tot de batterijen nog 10% geladen is, om daar ter plekke te landen. Vanaf 7% is het zefs niet meer mogelijk om haar met de remote daarvan te weerhouden.

Ergo...

Ze gaat weer terug. Ik heb inmiddels wel de hand op een Mavic Pro kunnen leggen.

And that is different cook...

Ma 24 Jul

En die geweldige nieuwe drone...

...was niet meer leverbaar. Ik heb toen maar een wat duurder geprijsde variant gekocht bij Kamera Express. Het bedrijf staat als goed bekend en ik zal dan maar over een eerdere negatieve ervaring heen stappen.

Helaas bleek deze drone niet goed te vliegen. Het kontakt verbrak steeds, waardoor hij terugkeerde naar huis of bewegingsloos bleef zweven. Na drie vluchten hield ik het voor gezien en besloot het ding terug te brengen. Op deze manier is de kans groot dat ik hem kwijtraak.

Helaas...

...Kamera Express ruilde niet om, maar stuurde hem in ter reparatie. Ik had er niet mee moeten vliegen, maar dan had ik niet ontdekt dat hij niet goed was... Een en ander zou zes weken gaan duren. Hier wordt ik dus niet blij van, vele honderden euro's uitgegeven en nu heb ik niets. Kamera Express komt voor hun leverancier op en niet voor hun klant. De tweede keer een onplezierige ervaring nu. Ik heb heel andere ervaringen met Cameranu, helaas hadden die dit model niet meer.

Het wordt twijfelachtig of mijn volgende drone van DJI zal afkomen, maar zeker niet van KE...