Woe 21 Jan

Waarom Brussel?

Simpel... of toch niet?..

Bij mijn vorige werkgever was er een collega die het vertrouwen van zijn manager ernstig misbruikte. Dit was vooral ten nadele voor mij. Deze medewerker voelde zich bedreigd door mij en dat was iets te veel voor zijn colossale ego om te verwerken. Hoe moeilijk kan iemand het zichzelf maken.

Tijd om te verkassen...

Ik vond na het Brussel debacle een baan in de gezondheidszorg. Te weten een centrum voor verslavingszorg. Ik zou in-house de eigen geschreven software bijwerken. Het bleek dat het bedrijf die de originele software had geschreven van niets wist. Er ontstond dus na mijn verschijnen een gebrouilleerde sfeer tussen de twee bedrijven, met mij als breekijzer.

Fijn...

Nu werd het vorige week duidelijk dat ze overwegen een standaard pakket te gaan gebruiken. Prima, maar in dat geval is mijn werk hier wel eindig. Ondanks dat me verzekerd wordt dat dit niet zo is. In ieder geval kan het geen kwaad me een beetje op de markt te oriënteren.

Ma 19 Jan

Ik neem me steeds ernstig voor ...

...dit weblog beter bij te houden...

...maar terwijl je daarover denkt gaat het leven verder. In ieder geval is het Brussel traject van de baan. Na wat heen en weer gepraat met de headhunter, zou er een afspraak die week gemaakt worden met de klant. Ergo ik moest klaarstaan om naar Brussel te vertrekken om het laatste gesprek met de klant te hebben.

Wellicht weet je dat headhunters en recruiters de naam van hun opdrachtgevers geheim houden, om te voorkomen dat je achter hun rug een deal sluit en zij hun geld mislopen. En geloof me, in Mijdrecht zit er zo’n achterbaks bedrijf die dat werkelijk flikt.

Maar in mijn geval zou me het adres en de datum gemaild worden. Alleen was dat het laatste wat ik van de headhunter hoorde. Op mail werd niet meer gereageerd en de telefoon niet opgenomen…

Een aantal mensen denkt dat dit dus een of andere scam is, maar persoonlijk geloof ik daar niet in. Er is geen geld mee gemoeid geweest, niet van mijn kant, maar ook niet vanuit de opdrachtgever. Geloof me, ik weet hoe dit werkt. Ik vrees dat er een calamiteit in een of andere vorm heeft plaatsgehad.

Maar goed, de machinerie om een andere baan te gaan vinden heeft momentum gekregen en zo gebeurde het dat ik een bijzonder leuke job vond in de verslavingszorg.

Maar vanaf dag één werd het me duidelijk dat ik iets gemist heb in het sollicitatietraject…

Urghhh.

Laatste Nieuws:
Zojuist contact gelegd met een recruiter over vermoedelijk dezelfde baan in Brussel.

Allerlaatste nieuws:
Het is die baan, yes!

Di 21 Okt

Slopend

Ik weet dat hier niet zo heel veel mensen meer langskomen, maar toch een update zonder dat ik het op Twitter aankondig. De kogel is vandaag door de kerk. Er komt een afspraak voor een laatste gesprek. Kennelijk was er nog een interne discussie, of iets dergelijks. Verhuizen naar België heeft wel wat voeten in aarde, maar niet genoeg om het "emigreren" te noemen.

Per slot van rekening ligt Nederland nog steeds binnen fietsafstand...

Alleen mijn katten baren me zorgen. Ze gaan mee, maar ik weet niet helemaal zeker of dat meteen al kan. Ik loop er nu dus precies een week aan te denken en eigenlijk is dat wel een klein beetje slopend voor me. Maar wel op een leuke manier.

Via Wikipedia heb ik even het idee gehad dat Brussel maar een klein k*tstadje was. Er stond dat er maar 161.000 mensen woonden. Crisis, dat is maar iets groter dan Amersfoort. Wanneer die Bunsburg (Zouden ze wel moeten doen) inlijven winnen ze het. Maar nu weet ik beter, er wonen daar meer dan 1 miljoen mensen.

Zal ik alvast beru(roniki).be reserveren?..

Oh wacht, er komen hier nog maar heel weinig mensen...